Ήπειρος: Αλβανοί-Έλληνες και μια Ρωσίδα έπεσαν σε μπλόκα της αστυνομίας καθώς μετέφεραν 158 κιλά κάνναβης (Photos)

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ήπειρος: Αλβανοί-Έλληνες και μια Ρωσίδα έπεσαν σε μπλόκα της αστυνομίας καθώς μετέφεραν 158 κιλά κάνναβης (Photos)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Νίκος Καραμάνογλου

Του Πέτρου Καρσιώτη Έλληνες, Αλβανοί και μια… Ρωσίδα, έπεσαν σε αστυνομικά μπλόκα στην Ήπειρο και ματαιώθηκαν τα σχέδιά τους να μεταφέρουν στα ενδότερα της χώρας 158 κιλά κάνναβης. Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας,  σε δύο διαφορετικές υποθέσεις, πέρασαν χειροπέδες σε  πέντε άτομα, στις περιοχές του […]

08.02.2017 | 20:57

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έλληνες, Αλβανοί και μια… Ρωσίδα, έπεσαν σε αστυνομικά μπλόκα στην Ήπειρο και ματαιώθηκαν τα σχέδιά τους να μεταφέρουν στα ενδότερα της χώρας 158 κιλά κάνναβης.

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας,  σε δύο διαφορετικές υποθέσεις, πέρασαν χειροπέδες σε  πέντε άτομα, στις περιοχές του Δελβινακίου και του Γεροπλάτανου Ιωαννίνων.

Σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις,  συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ηλικίας 28 και 62 ετών καθώς και τρεις αλλοδαποί,  οι δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 21 και 33 ετών και μία 47χρονη υπήκοος Ρωσίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, εισαγωγής στη χώρα, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Στην πρώτη περίπτωση,  στη διασταύρωση Γεροπλατάνου Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 28χρονο ημεδαπό και τον 33χρονο υπήκοο Αλβανίας, αφού  εντόπισαν τον 28χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε αυτοκίνητο που ακολουθούσε και το οποίο οδηγούσε ο 33χρονος.

Απεδείχθη ότι ήταν φορτωμένο  με  128 κιλά και 200 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Στη δεύτερη περίπτωση, στη διασταύρωση Δελβινακίου Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 21χρονος υπήκοος Αλβανίας και μετά από έρευνα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, βρέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 30 κιλών και 150  γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, συνελήφθησαν στην Παναγιά Πρεβέζης και άλλοι δύο δράστες, ο 62χρονος ημεδαπός και η 47χρονη υπήκοος Ρωσίας, οι οποίοι εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε  αυτοκίνητο και εξακριβώθηκε ότι κατά τη διάρκεια της διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών, λειτουργούσαν υποστηρικτικά ως προπομποί, προκειμένου να ενημερώνουν για πιθανό επικείμενο αστυνομικό έλεγχο.

Exit mobile version