Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Με φρενήρεις ρυθμούς «χτυπάει» η πολυμελής «συμμορία των χρηματοκιβωτίων»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Με φρενήρεις ρυθμούς «χτυπάει» η πολυμελής «συμμορία των χρηματοκιβωτίων»

Του Πέτρου Καρσιώτη Με φρενήρεις ρυθμούς εξαπολύουν ένοπλες επιθέσεις τα μέλη της συμμορίας των χρηματοκιβωτίων. Σε χρονικό διάστημα μόλις 24 ωρών, εισέβαλαν σε τρία εργοστάσια στην περιοχή των Οινοφύτων, ακινητοποιώντας τους φύλακες με πιστόλια και κυνηγετικά όπλα και αρπάζοντας από το εσωτερικό  χρηματοκιβώτια τα οποία πάντως δεν περιείχαν σημαντικά ποσά. Τα ξημερώματα έξι έως επτά […]

XRIMATOKIVOTIO

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με φρενήρεις ρυθμούς εξαπολύουν ένοπλες επιθέσεις τα μέλη της συμμορίας των χρηματοκιβωτίων.

Σε χρονικό διάστημα μόλις 24 ωρών, εισέβαλαν σε τρία εργοστάσια στην περιοχή των Οινοφύτων, ακινητοποιώντας τους φύλακες με πιστόλια και κυνηγετικά όπλα και αρπάζοντας από το εσωτερικό  χρηματοκιβώτια τα οποία πάντως δεν περιείχαν σημαντικά ποσά.

Τα ξημερώματα έξι έως επτά άτομα επιτέθηκαν στις εγκαταστάσεις των Μύλων Ασωπού στο 52ο χλμ Αθηνών-Λαμίας στα Οινόφυτα. Οι δράστες μπήκαν στις εγκαταστάσεις τις οποίες προσέγγισαν με δύο αυτοκίνητα πήγαν στον δεύτερο όροφο και άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο. Το ένα ΙΧ που χρησιμοποίησαν,  ένα τζιπ BΜW που είχε κλαπεί από τη Νέα Φιλαδέλφεια βρέθηκε καμένο στην Ιπποκράτεια Πολιτεία.

Μια ώρα νωρίτερα, πέντε άτομα που φορούσαν κουκούλες, με τους τέσσερις απ αυτούς να κρατάνε πιστόλια, ακινητοποίησαν τον φύλακα του εργοστασίου και εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις Μπισκότα Παπαδοπούλου.

Οι δράστες έδεσαν τους δύο φύλακες, έψαξαν για χρηματοκιβώτια και αφού δεν βρήκαν πήραν τα κινητά τηλέφωνα και 300 ευρώ.  

Στις 3 το πρωί της Τρίτης, πάλι πέντε κουκουλοφόροι, που κρατούσαν κοντόκανες καραμπίνες, πλησίασαν με κλεμμένο ασημί αυτοκίνητο το εργοστάσιο «Σεπτώνα». Στα Οινόφυτα, ακινητοποίησαν τον φύλακα, ένας τον κράτησε ακίνητο με την απειλή όπλου και οι υπόλοιποι έψαξαν και αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο.

Για τη σύλληψη των μελών της συμμορίας έχει συσταθεί ειδική ομάδα στην Ασφάλεια. Πιστεύεται ότι αποτελείται από σεσημασμένους κακοποιούς, που προέρχονται από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και οι οποίοι αφού έχουν εκτίσει ποινές για διάφορα σοβαρά αδικήματα, έχουν βρεθεί πάλι ελεύθεροι και συνεχίζουν τις ληστρικές επιδρομές

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις