Γερμανία : Ο Μάρτιν Σουλτς κοντράρει “στα ίσια” την ‘Ανγκελα Μέρκελ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία : Ο Μάρτιν Σουλτς κοντράρει “στα ίσια” την ‘Ανγκελα Μέρκελ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Νίκος Καραμάνογλου

Σε νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του τηλεοπτικού δικτύου RTL, καταδεικνύεται το κλείσιμο της “ψαλίδας” μεταξύ των σοσιαλδημοκρατών και του συντηρητικού κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ. Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση που πραγματοποιείται επτά μήνες πριν από την διεξαγωγή των ομοσπονδιακών εκλογών στην Γερμανία, είναι η πρώτη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa που καταγράφει τους […]

08.02.2017 | 09:16

Σε νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του τηλεοπτικού δικτύου RTL, καταδεικνύεται το κλείσιμο της “ψαλίδας” μεταξύ των σοσιαλδημοκρατών και του συντηρητικού κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση που πραγματοποιείται επτά μήνες πριν από την διεξαγωγή των ομοσπονδιακών εκλογών στην Γερμανία, είναι η πρώτη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa που καταγράφει τους σοσιαλδημοκράτες με ποσοστά άνω του 30%, συγκεκριμένα στο 31%. 

Ενώ ταυτόχρονα η συμμαχία των συντηρητικών που συγκροτείται  από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και την Ένωση Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας (CSU), εμφανίζεται να χάνει μία ποσοστιαία μονάδα και καταγράφεται στο 34%. 

Σημειώνεται περαιτέρω, πως συγκριτικά με την προηγούμενη δημοσκόπηση του εν λόγω ινστιτούτου, το SPD υπό την ηγεσία του Μάρτιν Σουλτς  καταγράφει άνοδο της τάξης των πέντε μονάδων.

Exit mobile version