Χαρδούβελης: Ο εφιάλτης της δραχμής επιστρέφει όσο δεν κλείνει η αξιολόγηση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαρδούβελης: Ο εφιάλτης της δραχμής επιστρέφει όσο δεν κλείνει η αξιολόγηση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Νίκος Καραμάνογλου

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», υποστήριξε ότι τα σενάρια περί επιστροφής στην δραχμή επανέρχονται εντονότερα ακριβώς γιατί η Ελλάδα αδυνατεί να βγει στις αγορές. Εξάλλου ο ίδιος χαρακτήρισε ως “καταστροφικό ενδεχόμενο” την επιστροφή της χώρας σε εθνικό νόμισμα. Επιπρόσθετα υποστήριξε πως οι δανειστές ζητούν συνεχώς νέα μέτρα, δεδομένης της αναξιοπιστίας της […]

08.02.2017 | 14:34

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», υποστήριξε ότι τα σενάρια περί επιστροφής στην δραχμή επανέρχονται εντονότερα ακριβώς γιατί η Ελλάδα αδυνατεί να βγει στις αγορές. Εξάλλου ο ίδιος χαρακτήρισε ως “καταστροφικό ενδεχόμενο” την επιστροφή της χώρας σε εθνικό νόμισμα.

Επιπρόσθετα υποστήριξε πως οι δανειστές ζητούν συνεχώς νέα μέτρα, δεδομένης της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης, για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει εκτροχιασμός του ελληνικού προγράμματος στήριξης. Σε ότι αφορά στο ΔΝΤ τόνισε ότι αυτό απαιτεί διεύρυνση της φορολογικής βάσης της χώρας και σταθεροποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, ενώ επεσήμανε πως επί της δικής του υπουργίας, η Ελλάδα είχε βγει στις αγορές και είχαν επιστρέψει οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης.

Τέλος σημείωσε ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε  επέβαλλε το 2015 ένα εξαιρετικά σκληρό πρόγραμμα στην χώρα και τώρα αναμένει να δει αν θα εκτελεστεί κατά γράμμα.

Exit mobile version