Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καταυλισμός Ελληνικού: Τι λέει το προσφυγόπουλο που “πιάστηκε” με τον αστυνομικό
ΕΛΛΑΔΑ

Καταυλισμός Ελληνικού: Τι λέει το προσφυγόπουλο που “πιάστηκε” με τον αστυνομικό

Τα πλάνα που κυκλοφόρησαν χθες, με το 12χρονο προσφυγόπουλο να πιάνεται στα χέρια με τον αστυνομικό, προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις και σχόλια από τον Τύπο. Στο video φαίνεται ο αστυνομικός να σπρώχνει τον Μαχεντίν και να τον χτυπά, όμως πιο πριν, ο 12χρονος ρίχνει μπουνιά στον άντρα για να αμυνθεί, όπως ο ίδιος λέει στην εφημερίδα […]

18389a4a9ad5795744699cff0ba66c15-1-696x453

Τα πλάνα που κυκλοφόρησαν χθες, με το 12χρονο προσφυγόπουλο να πιάνεται στα χέρια με τον αστυνομικό, προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις και σχόλια από τον Τύπο.

Στο video φαίνεται ο αστυνομικός να σπρώχνει τον Μαχεντίν και να τον χτυπά, όμως πιο πριν, ο 12χρονος ρίχνει μπουνιά στον άντρα για να αμυνθεί, όπως ο ίδιος λέει στην εφημερίδα Έθνος.

Ο ανήλικος είπε πως πλησίασε τον κόσμο για να δει τι συμβαίνει κι εκεί άρχισαν όλα: «Η επίθεση που δέχθηκα από τον Έλληνα αστυνομικό ήταν άδικη και ο τρόπος συμπεριφοράς απέναντι στους πρόσφυγες από τις αστυνομικές δυνάμεις πολύ κακός».

«Πριν γίνουν όλα αυτά έπαιζα μπάλα και η μαμά μου είχε πάει στο γήπεδο του χόκεϊ όπου βρίσκονται οι γιατροί. Μαζί της είχε πάρει τα μικρότερα αδέλφια μου, ηλικίας ενός έτους και δύο ετών. Έξω ήμουν εγώ με τον εννιάχρονο αδελφό μου, ενώ ο μπαμπάς μας είχε φύγει και είχε πάει στην πλατεία Βικτώριας. Προσπάθησα να περάσω για να μπω κι εγώ από την πίσω πλευρά της σιδερένιας πόρτας και έτσι να μάθω τι συμβαίνει» λέει ο Μαχεντίν.

«Δεν έκανα κάτι κακό, ούτε χτύπησα ή κλώτσησα κανέναν. Αντέδρασα μόνο όταν ο αστυνομικός άρχισε να με τραβάει και να με διώχνει. Δεν πονάω, ούτε φοβήθηκα», συμπληρώνει.

Ο πατέρας του 12χρονου είπε στην εφημερίδα πως η κατάσταση στον καταυλισμό είναι άθλια και ζήτησε από τους αρμόδιους να φροντίσουν το μέλλον τους.

Οι Αρχές ερευνούν την υπόθεση με τον αστυνομικό και τον ανήλικο, ώστε να αποδοθούν ευθύνες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις