Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γκάφα Καρανίκα: Η ανακοίνωση της εφημερίδας που τα “μπαλώνει”
ΕΛΛΑΔΑ

Γκάφα Καρανίκα: Η ανακοίνωση της εφημερίδας που τα “μπαλώνει”

Η γκάφα του Καρανίκα που αναφέρθηκε σε Πασκάλ και Μπρικνέρ σαν να είναι δύο διαφορετικά πρόσωπα, ξεσήκωσε το διαδίκτυο και όχι μόνο! Το twitter άρχισε να σατιρίζει το γεγονός, τα μέσα σχολίασαν το γεγονός και σήμερα η ίδια η εφημερίδα «Αυγή», με επίσημη ανακοίνωση «μαζεύει» τη γκάφα ολκής. Αφού τονίζει πως θα μπορούσε να μην […]

kai-o-karanikas-parwn-stin-kentriki-epitropi-tou-suriza.w_l

Η γκάφα του Καρανίκα που αναφέρθηκε σε Πασκάλ και Μπρικνέρ σαν να είναι δύο διαφορετικά πρόσωπα, ξεσήκωσε το διαδίκτυο και όχι μόνο!

Το twitter άρχισε να σατιρίζει το γεγονός, τα μέσα σχολίασαν το γεγονός και σήμερα η ίδια η εφημερίδα «Αυγή», με επίσημη ανακοίνωση «μαζεύει» τη γκάφα ολκής.

Αφού τονίζει πως θα μπορούσε να μην είναι γκάφα αυτό που έγραψε ο Καρανίκας, δεδομένου πως υπάρχει ο Μπλεζ Πασκάλ ο φυσικός, μαθηματικός, φιλόσοφος και ο Πασκάλ Μπρικνέρ- ο Γάλλος συγγραφέας, παραδέχεται πως ο Καρανίκας αναφερόταν στον Πασκάλ Μπρικνέρ.

Ολόκληρη η δημοσίευση:     

“Συμβαίνει, όταν ένα κείμενο είναι μεγάλο, να μειώνεται για να μπορέσει να χωρέσει στον περιορισμένο χώρο της εφημερίδας. Το πρόσφατο άρθρο του Νίκου Καρανίκα “Απέναντί μας η Δεξιά και ως νοοτροπία” (“Αυγή”, 3/2/17) είχε πρωτοδημοσιευτεί στο blog του. Εκεί ο Ν. Καρανίκας αναφέρει: “Κάναμε κουβέντες τα διαβάσματά μας και βγάζαμε συμπεράσματα από τον Πασκάλ Μπρικνέρ γιατί δεν πρέπει να είμαστε ρατσιστές και φασίστες”.

Όμως κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του κειμένου από την εφημερίδα, η φράση αυτή έγινε εκ παραδρομής και παρανάγνωσης ως ακολούθως: “Κάναμε κουβέντες τα διαβάσματά μας και βγάζαμε συμπεράσματα από τον Πασκάλ και τον Μπρικνέρ γιατί δεν πρέπει να είμαστε ρατσιστές και φασίστες“.

Προφανώς υπάρχει ο Μπλεζ Πασκάλ (ο φυσικός, μαθηματικός, φιλόσοφος) και ο Πασκάλ Μπρικνέρ (ο Γάλλος συγγραφέας, ένας από τους λεγόμενους «νέους φιλοσόφους» ). Υπάρχουν δύο διαφορετικοί στοχαστές λοιπόν, αλλά ο Νίκος Καρανίκας αναφέρεται στον Πασκάλ Μπρικνέρ ως τον διανοητή που επηρέασε την αριστερή σκέψη τις δεκαετίες 1970 και 1980″.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις