Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / L’Oreal και Rothchild επιβεβαιώνουν τις συναντήσεις με Τσίπρα στο Παρίσι
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

L’Oreal και Rothchild επιβεβαιώνουν τις συναντήσεις με Τσίπρα στο Παρίσι

Η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» αλλά και η «Καθημερινή» επιβεβαιώνουν τις επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού στο Παρίσι, για το οποίο ξέσπασε έντονη πολιτική αντιπαράθεση με σκληρές ανακοινώσεις από τη Νέα Δημοκρατία και το Μέγαρο Μαξίμου. Όπως αναφέρει η «Καθημερινής», εκπρόσωπος της επενδυτικής τράπεζας και του ομίλου L’Oreal, επιβεβαιώνουν τις επαφές που είχαν με τον Αλέξη […]

tsipras

Η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» αλλά και η «Καθημερινή» επιβεβαιώνουν τις επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού στο Παρίσι, για το οποίο ξέσπασε έντονη πολιτική αντιπαράθεση με σκληρές ανακοινώσεις από τη Νέα Δημοκρατία και το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινής», εκπρόσωπος της επενδυτικής τράπεζας και του ομίλου L’Oreal, επιβεβαιώνουν τις επαφές που είχαν με τον Αλέξη Τσίπρα στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η επικεφαλής του τμήματος εταιρικών σχέσεων της Rothschild κ. Caroline Nico επιβεβαίωσε ότι  ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους της τράπεζας στις 30 Ιανουαρίου στο Παρίσι, υπογραμμίζοντας ότι «η Rothschild & Co δεν θα προβεί σε κανένα περαιτέρω σχόλιο επί του θέματος».

Την ίδια ώρα, η επικεφαλής εταιρικής επικοινωνίας της L’Oreal, Anne-Laure Richard επιβεβαίωσε τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίιλου Jean-Paul Agon. Η κα. Richard έκανε λόγο για ανεπίσημη συνάντηση: «It was a private meeting, we have no comment regarding topics discussed».

Το άρθρο της Figaro

«Η L’ Oreal ετοιμάζεται για μια σημαντική επένδυση στην Ελλάδα”, το δελτίο Τύπου που έστειλε η ελληνική Κυβέρνηση, το Σάββατο το βράδυ, δίνει την ελπίδα για μια ανάσα. Σε μια Ελλάδα που έχει πληγεί από επτά χρόνια οικονομικής κρίσης, τόση ύφεση και ανεργία που αγγίζει το 24% του ενεργού πληθυσμού, η προοπτική της δημιουργίας θέσεων εργασίας είναι ένα καλό νέο. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται να απαντήσει στην κριτική αναφορικά με ένα επίσημο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι, το οποίο απασχολεί έντονα τον ελληνικό Τύπο.

Η φύση της επένδυσης της L’ Oreal είναι εκείνη που ιντριγκάρει. Πράγματι, πρόκειται για ένα καλά κρυμμένο μυστικό. O Jean-Paul Agon, Πρόεδρος της γαλλικής αυτοκρατορίας των καλλυντικών επιβεβαιώνει τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι με τον Έλληνα Πρωθυπουργό – ο οποίος επίσης συναντήθηκε με εκπροσώπους των Rotschild, όπως επιβεβαιώνει και η επενδυτική τράπεζα – αλλά επισημαίνει ότι πρόκειται για “ιδιωτική συνάντηση. Κανένα σχόλιο για όσα συζητήθηκαν”.

“Τίποτε καλύτερο για να διατηρηθεί το μυστήριο. Το πιο πιθανό, σύμφωνα με παρατηρητές, είναι ότι ο γαλλικός όμιλος θα μπορούσε να ενδιαφέρεται από τη γεωγραφική θέση της Ελλάδας, το μικροκλίμα της και το εξειδικευμένο προσωπικό. Σύμφωνα με άλλες πηγές της αγοράς, η L’ Oreal σχεδιάζει εδώ και αρκετούς μήνες επενδύσεις στην Ελλάδα. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, θα είναι ένα καλό σημάδι για τους ξένους επενδυτές, μια ενδεχόμενη ανάκαμψη».

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις