Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / «Βόμβα»! Υπέρ του Grexit ο υποψήφιος πρέσβης του Τραμπ στην ΕΕ (vid)
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

«Βόμβα»! Υπέρ του Grexit ο υποψήφιος πρέσβης του Τραμπ στην ΕΕ (vid)

Ο  νέος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει εκφράσει δημοσίως την άποψή του για την ελληνική κρίση. Ωστόσο, όταν το πράττει ο  ο άνθρωπος που ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να διορίσει πρέσβη των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση τότε οι δηλώσεις του αποκτούν ιδιαίτερη αξία. Ο Τεντ Μάλοχ τάχθηκε υπέρ του Grexit μια ημέρα πριν συνεδριάσει το […]

ted-malloch-1300

Ο  νέος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει εκφράσει δημοσίως την άποψή του για την ελληνική κρίση. Ωστόσο, όταν το πράττει ο  ο άνθρωπος που ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να διορίσει πρέσβη των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση τότε οι δηλώσεις του αποκτούν ιδιαίτερη αξία.

Ο Τεντ Μάλοχ τάχθηκε υπέρ του Grexit μια ημέρα πριν συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι θα ήταν καλύτερο για τη χώρα μας να αποχωρήσει από την ευρωζώνη και το ευρώ.

Οι δηλώσεις του Μάλοχ για το Grexit στο Bloomberg

«Δεν θέλω να μιλήσω εκ μέρους των Ελλήνων, όμως κατά πάσα πιθανότητα, από την οπτική γωνία ενός οικονομολόγου, υπάρχει πολύ ισχυρός λόγος για την Ελλάδα να βγει από το ευρώ» ήταν η… ρουκέτα που εξαπέλυσε ο Μάλοχ, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg.

Ο συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε ότι προκύπτουν εύλογα ερωτήματα για το «εάν θα πρέπει να υπάρχει» πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα αλλά και ποιος θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για την χρηματοδότησή του. Την ίδια ώρα, ωστόσο, υποστήριξε ότι δεν εκφράζει τη θέση της νέας αμερικανικής κυβέρνησης και ότι δεν γνωρίζει ποια είναι η θέση της για τη συμμετοχή ή μη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Δεν είναι μυστικό ότι ο οικονομολόγος από το βρετανικό πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ είναι κατά του ευρώ αλλά και του «οικοδομήματος» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Μόλις πριν μία εβδομάδα, ο Μάλοχ κατηγόρησε, ευθέως, το Βερολίνο ότι επιχειρεί να χειραγωγήσει το ευρώ για να βελτιώσει τις εξαγωγές της.

Παρακολουθήστε το βίντεο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις