Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Η επώδυνη έκθεση του ΔΝΤ, τα “όχι” του Μαξίμου και ο μονόδρομος του “ναι”
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Η επώδυνη έκθεση του ΔΝΤ, τα “όχι” του Μαξίμου και ο μονόδρομος του “ναι”

  Η έκθεση του ΔΝΤ έκανε πραγματικότητα έναν από τους χειρότερους εφιάλτες της κυβέρνησης, καθώς οι απαιτήσεις είναι τέτοιου μεγέθους που θα κατέστρεφαν κυριολεκτικά κάθε Έλληνα πολίτη. Σήμερα, στο Μαξίμου αγωνιούν για τη συνεδρίαση του Ταμείου και την κατάληξη της, σχετικά με το αν θα συμμετέχει ή όχι το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, για να […]

 

693144-TSIPRAS-TSAKALOTOSΗ έκθεση του ΔΝΤ έκανε πραγματικότητα έναν από τους χειρότερους εφιάλτες της κυβέρνησης, καθώς οι απαιτήσεις είναι τέτοιου μεγέθους που θα κατέστρεφαν κυριολεκτικά κάθε Έλληνα πολίτη.

Σήμερα, στο Μαξίμου αγωνιούν για τη συνεδρίαση του Ταμείου και την κατάληξη της, σχετικά με το αν θα συμμετέχει ή όχι το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, για να σχεδιάσει τα επόμενα βήματα της.

Το Εurogroup της 20ης Φεβρουαρίου πλησιάζει και η κυβέρνηση πρέπει να είναι απολύτως έτοιμη για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απαίτηση πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Το ραντεβού Τσίπρα- Μέρκελ έδωσε ελπίδες στον πρωθυπουργό πως η αξιολόγηση θα κλείσει μέσα στο Φλεβάρη, κάτι που ενισχύεται και από τη συμπεριφορά της Κομισιόν που δείχνει να μην έχει άλλη υπομονή.

Εκτός όλων αυτών όμως, στο Μαξίμου έχουν μπροστά τους μία έκθεση που περιλαμβάνει ακραία μέτρα τα οποία και δεν μπορεί να μεταφέρει ο πρωθυπουργός στον λαό μετά τις δεσμεύσεις του, ούτε όμως ο ελληνικός λαός μπορεί να θυσιαστεί άλλο.

Greece's Prime Minister Alexis Tsipras, right, and Finance Minister Euclid Tsakalotos attend a parliament meeting in Athens, Thursday, July 16, 2015. Greece's Parliament has approved an austerity bill demanded by bailout creditors, despite a significant level of dissent from the governing leftist Syriza party. The bill to impose sweeping tax hikes and spending cuts was approved with the support of three pro-European opposition parties. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Η απαίτηση για λήψη σκληρών μέτρων φαίνεται μονόδρομος, κυρίως μετά την ασυμφωνία Βερολίνου- Ταμείου για κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Το ΔΝΤ επιμένει να μιλά για μείωση του αφορολόγητου, για περικοπές των συντάξεων και πιθανόν και των μισθών, αλλά και για μεταρρυθμίσεις σε θέματα όπως το εργασιακό, που η κυβέρνηση αδυνατεί να υπογράψει.

Μόνη λύση, η προσπάθεια της να αποφύγει τα προληπτικά μέτρα και τις αλλαγές στα εργασιακά, και να περιοριστεί στην ένταξη κάποιων δημοσιονομικών μέτρων από αυτά στον «κόφτη».

Επιμένει όμως και στα μεσοπρόθεσμα για την ελάφρυνση του χρέους, που θα ισχύουν από το 2018, πακέτο που θα περάσει στον ελληνικό λαό χωρίς αναταραχές.

TSAKALOTOS_TSIPRAS_532_355Προς το παρόν, η γραμμή της κυβέρνησης είναι να αποφύγει πάση θυσία την προσφυγή στις κάλπες και να επιμένει για λύση, ώστε η αξιολόγηση να κλείσει και να κερδίσει χρόνο.

Πόσο χρόνο όμως και τι θα τον κάνει εν τέλει; Όλο και περισσότεροι μιλούν για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, τα ταμεία αδειάζουν και η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ μοιάζει όνειρο θερινής νυκτός πλέον.

Ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ που δήλωσε ανοιχτά πως προτιμά το Grexit, έκανε τα πράγματα πολύ χειρότερα, όμως αυτό ακριβώς μπορεί να εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση.

Να υπογράψει τα επώδυνα μέτρα, λέγοντας στον λαό πως ήταν η μόνη επιλογή να μείνουμε στην Ευρώπη.
 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις