Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Νέο ανθρωποκυνηγητό στη Στερεά Ελλάδα για τον εντοπισμό των βομβιστών των ΑΤΜ
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο ανθρωποκυνηγητό στη Στερεά Ελλάδα για τον εντοπισμό των βομβιστών των ΑΤΜ

Του Πέτρου Καρσιώτη Νέο ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικοί στη Στερεά Ελλάδα, για τον εντοπισμό των δραστών, που ανατινάζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα ΑΤΜ σε τράπεζες και δημόσια κτήρια. Οι δράστες, κινούνται με κουκούλες στα κεφάλια, οπλισμένοι ακόμη και με καλάσνικοφ,  ανατίναξαν τα ξημερώματα,  το ATM της Τράπεζας Πειραιώς που βρίσκεται στο κέντρο των Καμένων […]

atm-1

Του Πέτρου Καρσιώτη

Νέο ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικοί στη Στερεά Ελλάδα, για τον εντοπισμό των δραστών, που ανατινάζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα ΑΤΜ σε τράπεζες και δημόσια κτήρια.

Οι δράστες, κινούνται με κουκούλες στα κεφάλια, οπλισμένοι ακόμη και με καλάσνικοφ,  ανατίναξαν τα ξημερώματα,  το ATM της Τράπεζας Πειραιώς που βρίσκεται στο κέντρο των Καμένων Βούρλων.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, η έκρηξη ήταν ιδιαίτερα ισχυρή.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι άγνωστοι δράστες ανατίναξαν το ATM διοχετεύοντας αέριο μέσα στο μηχάνημα, χρησιμοποιώντας λάστιχο και στη συνέχεια προκάλεσαν έκρηξη.

Από την έκρηξη σημειώθηκαν σημαντικές ζημιές   στον χώρο όπου στεγάζεται η τράπεζα ενώ παραμένει άγνωστο πόσα χρήματα πήραν οι δράστες, καθώς τόσο οι αστυνομικοί που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην περιοχή όσο και οι γείτονες μάζεψαν… καμένα χαρτονομίσματα τα οποία υπολογίζονται περίπου στα 45.000 ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι αστυνομικοί βρέθηκαν πολύ γρήγορα στην περιοχή που θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο, κανείς από τους γείτονες δεν πρόλαβε να δει τους δράστες, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό τους.

Είναι η πολλοστή φορά που οι βομβιστές των ΑΤΜ τινάζοντας μια Αυτόματη Ταμειακή Μηχανή, πετάνε από τα… κρεβάτια τους, τους  κατοίκους των περιοχών όπου δρούν λόγω των τρομακτικών εκρήξεων που ακούγονται.

Όταν διαφεύγουν με κλεμμένα οχήματα, συνήθως τα πυρπολούν για να εξαφανίσουν αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Έχει σημάνει συναγερμός εδώ και καιρό

Στην ΕΛ.ΑΣ έχει σημάνει συναγερμός εδώ και καιρό για τον εντοπισμό των ενόπλων «βομβιστών», αλλά έως στιγμής δεν  έχει προκύψει στοιχείο, που να οδηγεί στην εξουδετέρωσή τους.

Ένα από τα  “χτυπήματα” της συμμορίας, είχε εκδηλωθεί στο ΑΤΜ, που στεγάζεται στο ισόγειο του Δημαρχείου στα ΚΕΠ, της Γραβιάς, στη Φθιώτιδα.

Η  έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, που προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο κτίριο του Δημαρχείου και φυσικά πέταξε από τα κρεβάτια, τους κατοίκους της Γραβιάς.

Εκείνη την ώρα, περνούσε από το σημείο με το αυτοκίνητό του Λαμιώτης επαγγελματίας, ο οποίος είδε τους δυο από τους τρεις δράστες με τις κουκούλες και τα όπλα στα χέρια.

Έστρεψε το καλάσνικοφ απειλητικά σε διερχόμενο οδηγό φορτηγού

Ο ένας μάλιστα έστρεψε το καλάσνικοφ απειλητικά προς το μέρος του..

Δεν είχαν περάσει παρά μόλις εννέα 24ωρα, από τη στιγμή που πετάχτηκαν έντρομοι από τα σπίτια τους οι κάτοικοι στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού.

Εκεί οι δράστες, σε τραπεζικό κατάστημα, προκάλεσαν έκρηξη με σκοπό την αρπαγή των χρημάτων.

Από την έκρηξη καταστράφηκε ολοσχερώς το Α.Τ.Μ., ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο εσωτερικό του υποκαταστήματος, καθώς και σε παρακείμενο ζαχαροπλαστείο.

Τα κοινά στοιχεία που παρατηρούνται σε όλες τις ανατινάξεις ΑΤΜ-τρεις κουκουλοφόροι, ίδιος πυροδοτικός μηχανισμός, πυρπόληση οχημάτων διαφυγής- απασχολούν τις αστυνομικές αρχές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις