Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ανατροπή! Έγιναν τελικά οι εκλογές στην ΕΟΕ – Νικητής και πάλι ο Σπύρος Καπράλος!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ανατροπή! Έγιναν τελικά οι εκλογές στην ΕΟΕ – Νικητής και πάλι ο Σπύρος Καπράλος!

Η διαδικασία των εκλογών στην ΕΟΕ πέρασε από 40 κύματα τη Δευτέρα, αλλά τελικά πραγματοποιήθηκε με τους παρόντες και έβγαλε ως πρόεδρο και πάλι τον Σπύρο Καπράλο.  Με ψήφους 14-0 ο Σπύρος Καπράλος επανεξελέγη για τρίτη διαδοχική τετραετία στη θέση του προέδρου της ΕΟΕ. Να θυμίσουμε ότι το μεσημέρι οι εκλογές ήταν στο αέρα, αφού […]

ΚΑΠΡΑΛΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΡΙΟ 2016

Η διαδικασία των εκλογών στην ΕΟΕ πέρασε από 40 κύματα τη Δευτέρα, αλλά τελικά πραγματοποιήθηκε με τους παρόντες και έβγαλε ως πρόεδρο και πάλι τον Σπύρο Καπράλο. 

Με ψήφους 14-0 ο Σπύρος Καπράλος επανεξελέγη για τρίτη διαδοχική τετραετία στη θέση του προέδρου της ΕΟΕ.

Να θυμίσουμε ότι το μεσημέρι οι εκλογές ήταν στο αέρα, αφού ο Ισίδωρος Κούβελος που ήταν ο δεύτερος υποψήφιος, εισήχθη στο Ωνάσειο με πόνους στο στήθος.  Ο Λάμπης Νικολάου που είχε οριστεί από την ΔΟΕ προεδρεύων της επιτροπής, ανακοίνωσε την πρόθεση του να αναβάλλει τις εκλογές, όμως η πλευρά Καπράλου συγκάλεσε την ολομέλεια και με πλειοψηφία εξέλεξαν νέο προεδρεύων τον κ. Κανελλάκη, που ξεκίνησε τη διαδικασία.

Οι 14 παρόντες στην διαδικασία ήταν οι: Καπράλος (Μπάντμιντον), Αργειτάκη (Στίβος), Κολυμπάδης (Πινγκ Πονγκ), Κατσιαδάκης (Ξιφασκίας), Κανελλάκης (Σκοποβολή), Φιλιππούσης (Ποδηλασία), Γραμμένος (ΕΠΟ – πρόεδρος Εφορευτικής Επιτροπής), Αλικάκος (Μοντέρνο Πένταθλο), Φυσεντζίδης (Τάε Κβο Ντο), Καρράς (Κωπηλασία), Βασιλειάδης (Γυμναστική), Νικολόπουλος (Κανόε Καγιάκ), Κατσιόρας (Χειμερινά αθλήματα) και Αδαμόπουλος (Ιστιοπλοΐα).

Οι δηλώσεις του  Σπύρου Καπράλου, μετά την νίκη του

«Η εκλογή δεν είναι του Καπράλου, είναι εκλογή του ελληνικού αθλητισμού, των Ελλήνων αθλητών που μας έδωσαν τόση χαρά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Λυπάμαι που ορισμένοι συνάδελφοι δεν ήρθαν στη διαδικασία, να ξέρουν ότι θα προχωρήσουμε όλοι ενωμένοι για το καλό του ελληνικού αθλητισμού.  Οι καιροί είναι δύσκολοι, υπάρχει οικονομική κρίση που κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα. Πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει. Δεν είναι προσωπικές νίκες κανενός, αλλά νίκη του ελληνικού αθλητισμού», είπε αρχικά.

Για το αν ενημερώθηκε για τη διαδικασία η Ολυμπιακή Επιτροπή:

«Απ’ ότι μας ενημέρωσε ο κύριος Νικολάου ενημερώθηκε. Υπήρξε μεγάλη απαρτία σήμερα στην ΕΟΕ, παρευρέθηκαν 14 μέλη και αποφασίστηκε η διαδικασία να προχωρήσει σύμφωνα με τους νόμους και να γίνουν οι εκλογές. Ήταν η πλειοψηφία, 14 από τα 25 μέλη. Όπως είπα και στους συναδέλφους, λυπήθηκα πολύ με αυτά που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στον αθλητισμό. Αθλήματα που μας έχουν χαρίσει χαρές και μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποβλήθηκαν από τη διαδικασία αυτή.  Η Ελλάδα πρέπει να έχει την πρωτοκαθεδρία στην Ολυμπιακή Επιτροπή, από την Ελλάδα ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Έχει μείνει χωρίς μέλος στην Ολυμπιακή Επιτροπή. Αν δεν αγιάσουμε, δεν θα καταφέρουμε αυτόν τον στόχο».

Για τον Ισίδωρο Κούβελο:

«Ελπίζω η υγεία του να είναι καλή. Του ευχόμαστε καλή ανάρρωση».

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις