Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Συναγερμός στο Κορδελιό για τη βόμβα: 50.000 κάτοικοι φεύγουν από τα σπίτια τους (pic-vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στο Κορδελιό για τη βόμβα: 50.000 κάτοικοι φεύγουν από τα σπίτια τους (pic-vid)

Αναταραχή επικρατεί στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης μετά την εύρεση της αεροπορικής βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σε βάθος 5 μέτρων, σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Η βόμβα ήταν τόσο μεγάλη, που απαιτεί ειδική επιχείρηση ώστε να εξουδετερωθεί, καθώς ξεπερνά τα 250 κιλά! Η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου που συντονίζει την επιχείρηση, σε συνεργασία με τον δήμο Δέλτα, […]

kordelio

Αναταραχή επικρατεί στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης μετά την εύρεση της αεροπορικής βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σε βάθος 5 μέτρων, σε πρατήριο υγρών καυσίμων.

Η βόμβα ήταν τόσο μεγάλη, που απαιτεί ειδική επιχείρηση ώστε να εξουδετερωθεί, καθώς ξεπερνά τα 250 κιλά!

NTQYdgiPU6zJRc6jZfhD

Η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου που συντονίζει την επιχείρηση, σε συνεργασία με τον δήμο Δέλτα, τον δήμο Αμπελοκήπων- Μενεμένης και τον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, μίλησε στο Seleo και συνιστά ψυχραιμία.

«Όλα θα πάνε καλά, απλά θέλει την οργάνωση. Για να είμαστε σίγουροι θα υπάρχει απομάκρυνση των κατοίκων σε ακτίνα δυο χιλιομέτρων από το σημείο που βρέθηκε η βόμβας. Μπορεί να είναι 50.000 αλλά και περισσότεροι κάτοικοι, γιατί δεν πρόκειται για αραιοκατοικημένη περιοχή. Το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου», είπε χαρακτηριστικά.

590_606beeeb2a1fbe23a1a2075ec251795d

Πενήντα χιλιάδες κάτοικοι έχουν μαζέψει τα πράγματα τους κι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, καθώς τρέμουν στην ιδέα μιας καταστροφικής έκρηξης.

Η επιχείρηση της εξουδετέρωσης έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή, καθώς δεν λειτουργούν σχολεία και υπηρεσίες, ενώ τα περισσότερα καταστήματα είναι κλειστά.

Η περιφέρεια ψάχνει ήδη τα λεωφορεία που θα απομακρύνουν τον κόσμο, καθώς και τον χώρο διαμονής τους μέχρι να ολοκληρωθεί η επιχείρηση.

2137402

«Θεωρήσαμε ότι καλύτερη ημέρα είναι η Κυριακή, που είναι κλειστά τα σχολεία και τα καταστήματα. Λόγω της ημέρας θα είναι πιο εύκολη η μετακίνηση των πολιτών από τα σπίτια τους. Ψάχνουμε λεωφορεία που θα μετακινήσουν τον κόσμο και που θα τους πάνε», αναφέρει η Βούλα Πατουλίδου.

«To τι μπορεί να συμβεί, αν δούμε πολεμικές ταινίες, μπορούμε να καταλάβουμε» λέει η Βούλα Πατουλίδου στο Seleo.

kordelio-700

«Αν έσκαγε, δεν θέλω να ξέρω τι θα μπορούσε να είχε γίνει. Χωρίς να έχω ειδίκευση και μόνο την εικόνα που έχουμε από ταινίες, φανταζόμαστε…», πρόσθεσε, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το μηχάνημα που άνοιξε την τρύπα δεν άγγιξε την βόμβα μόνο για 4 χιλιοστά!

07e3e7ce7d165106d79440e4fffd5c48_L

Σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφέρειας, αύριο θα συνεδριάσει η Διεύθυνση Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και αμέσως μετά θα είναι γνωστές όλες οι λεπτομέρειες για τη μεταφορά των κατοίκων, και την επιχείρηση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις