Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Εντυπωσιάζει ο πυρηνοκίνητος «Εκδικητής» που κατέπλευσε στη Σούδα! (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντυπωσιάζει ο πυρηνοκίνητος «Εκδικητής» που κατέπλευσε στη Σούδα! (vid)

Αίσθηση προκαλεί το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «USS George H.W. Bush» που κατέπλευσε το πρωί στη ναυτική βάση της Σούδας και ειδικότερα στην προβλήτα του νατοϊκού αγκυροβολίου Μαραθίου. Το πλοίο εντυπωσίασε κατά την είσοδό του στο λιμάνι, συνοδευόταν από τρία ρυμουλκά και θα παραμείνει στα Χανιά για τέσσερις ημέρες. Θα ανεφοδιαστεί όπως ήδη έχει ενημερώσει […]

aeroplanoforo

Αίσθηση προκαλεί το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «USS George H.W. Bush» που κατέπλευσε το πρωί στη ναυτική βάση της Σούδας και ειδικότερα στην προβλήτα του νατοϊκού αγκυροβολίου Μαραθίου. Το πλοίο εντυπωσίασε κατά την είσοδό του στο λιμάνι, συνοδευόταν από τρία ρυμουλκά και θα παραμείνει στα Χανιά για τέσσερις ημέρες. Θα ανεφοδιαστεί όπως ήδη έχει ενημερώσει τις τοπικές Αρχές ο διοικητής της Αμερικανικής Ναυτικής Ευκολίας Σούδας, πλοίαρχος Μπραντ Κόλινς.

Κόβει την ανάσα το αεροπλανοφόρο

Το «USS George H.W. Bush» με το ψευδώνυμο «Εκδικητής» ναυπηγήθηκε το 2009 και η πρώτη του αποστολή έγινε το 2011. Πρόκειται για μια πλωτή πόλη, με μόνιμο πλήρωμα 3.500 άτομα, ενώ περίπου 2500 είναι τα άτομα που βρίσκονται στο πλοίο ως μέλη των ομάδων υποστήριξης και πληρώματα αεροσκαφών. Με μήκος σχεδόν 333 μέτρα, είναι από τα μεγαλύτερα αεροπλανοφόρα παγκοσμίως, ενώ η ανώτατη ταχύτητά του υπερβαίνει τους 30 κόμβους και έχει εκτόπισμα που υπερβαίνει τους 100.000 τόνους.  Το πλοίο φιλοξενεί περισσότερα από 85 μαχητικά F/A-18C Ηοrnet, F/A-18E/F Super Hornet, ηλεκτρονικού Πολέμου EA-18G Growler, ιπτάμενα ραντάρ Ε-2C Hawkeye και ελικόπτεραΗΗ-60Η.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις