Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ζητούν 10 χρόνια φτώχειας για λύση του χρέους
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζητούν 10 χρόνια φτώχειας για λύση του χρέους

Πρόταση σοκ από τους δανειστές… Προτείνουν λύση στο χρέος, αλλά ζητούν μείωση του αφορολόγητου και 10 χρόνια λιτότητα! Τη λύση αυτή ευλογεί και η Γερμανία. Επιπρόσθετα η Τρόικα ζητάει ψήφιση της μείωσης του αφορολόγητου από το 2018 στα 6.000 ευρώ. Δηλαδή, η εξέλιξη αυτή θα φέρει στα δημόσια ταμεία περίπου 2,8 δισ. ευρώ, που σημαίνει […]

345_aftias_oikonom

Πρόταση σοκ από τους δανειστές… Προτείνουν λύση στο χρέος, αλλά ζητούν μείωση του αφορολόγητου και 10 χρόνια λιτότητα! Τη λύση αυτή ευλογεί και η Γερμανία. Επιπρόσθετα η Τρόικα ζητάει ψήφιση της μείωσης του αφορολόγητου από το 2018 στα 6.000 ευρώ.

Δηλαδή, η εξέλιξη αυτή θα φέρει στα δημόσια ταμεία περίπου 2,8 δισ. ευρώ, που σημαίνει 30 δισ. σε χρονική περίοδο της 10ετίας που έρχεται…

Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις και της μείωσεις, μέσω της προσωπικής διαφοράς, μπορεί να λειτουργήσει ως μέτρο υπό εξέταση, αν δεν υπάρξει ουσιαστική απόκλιση στόχων.

Στα πλεονάσματα τα πρώτα 5 χρόνια μετά το 2019 η Ελλάδα θα πρέπει να πετυχαίνει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ και την δεύτερη πενταετία (2024 -2028 ) στο 3% του ΑΕΠ. Σκληρά μέτρα, που ωστόσο απέχουν των προσδοκιών της κυβέρνησης.

Παράλληλα, έρχεται πλήρης περιγραφή των μεσοπρόθεσμών μέτρων για το χρέος μετά το 2018 . Αν όλα αυτά συμφωνηθούν, τον Μάρτιο η ΕΚΤ βάζει την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, δηλαδή θα δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγυήσεις για δανεισμό από τις ελληνικές εμπορικές τράπεζες. Στα εργασιακά ανοιχτό παραμένει το θέμα σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις, αφού το θέμα των απολύσεων κρατάει σε αποστάσεις Αθήνα και ΔΝΤ.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις