Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / “Εφιάλτης” για την Μέρκελ ο Σουλτς: Φτάνει όλο και πιο κοντά στην καγκελαρία
ΚΟΣΜΟΣ

“Εφιάλτης” για την Μέρκελ ο Σουλτς: Φτάνει όλο και πιο κοντά στην καγκελαρία

Όλο και περισσότερη δύναμη δίνουν στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα οι Γερμανοί, με την καγκελάριο Μέρκελ να βλέπει τα νούμερα να πέφτουν επικίνδυνα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μάρτιν Σουλτς. Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα πήρε ακόμη 6 μονάδες φτάνοντας στο 29%, ενώ το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα έπεσε 4 μονάδες, με τη Μέρκελ να βρίσκεται στο 33%, σύμφωνα με […]

soults--merkel-isobathmoun-sti-dimofilia.w_hr

Όλο και περισσότερη δύναμη δίνουν στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα οι Γερμανοί, με την καγκελάριο Μέρκελ να βλέπει τα νούμερα να πέφτουν επικίνδυνα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μάρτιν Σουλτς.

Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα πήρε ακόμη 6 μονάδες φτάνοντας στο 29%, ενώ το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα έπεσε 4 μονάδες, με τη Μέρκελ να βρίσκεται στο 33%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της κυριακάτικης Bild.

Η διαφορά είναι τεράστια, αν σκεφτεί κανείς πως ξεκίνησαν με διαφορά 14%, που σε μία εβδομάδα μόλις έγινε 4%.

«Ο Μάρτιν Σουλτς καταφέρνει να επαναπατρίσει ψηφοφόρους τού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και να τους κινητοποιήσει συναισθηματικά. Μια τέτοια μετακίνηση των κομματικών προτιμήσεων εντός μιας εβδομάδας είναι κάτι το μοναδικό», είπε ο Tόρστεν Σνάιντερ- Χάσε, ερευνητής της Ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Emnid, το οποίο διεξήγαγε τη δημοσκόπηση.

eab964e6440c357e8f5369a015503695

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, δεν αποκλείεται να δούμε και συμμαχία των Πράσινων με την Αριστερά. Τα κόμματα έχουν πέσει αντίστοιχα 2%, όμως μαζί και τα τρία συγκεντρώνουν 45%.

Το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία AfD δεν έχει χάσει τα ποσοστά του και μένει στο 11%, όπως και οι Φιλελεύθεροι FDP) στο 6%.

Αν η προσφυγή στις κάλπες ήταν άμεση, τότε η Μέρκελ θα συγκέντρωνε 41% και ο Μάρτιν Σουλτς 38%, όμως άλλη δημοσκόπηση έχει τελείως διαφορετική άποψη.

Τα πρόσφατα αποτελέσματα δημοσκόπησης του πρώτου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD, έδωσαν στον Μάρτιν Σουλτς 50% και μόνο 34% στην Μέρκελ.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις