Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Δύσκολα τα πράγματα για τον Τραμπ: Δεν έγινε άμεσα δεκτή η προσφυγή του- Σε ισχύ το “πάγωμα”
ΚΟΣΜΟΣ

Δύσκολα τα πράγματα για τον Τραμπ: Δεν έγινε άμεσα δεκτή η προσφυγή του- Σε ισχύ το “πάγωμα”

Το ένα εμπόδιο μετά το άλλο βλέπει μπροστά του ο Τραμπ, ακόμη δεν ξεκίνησε για τα καλά την προεδρία του. Η προσφυγή του υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της απόφασης του ομοσπονδιακού δικαστή του Σιάτλ, δεν έγινε άμεσα δεκτή κι έτσι το «φρένο» στην εφαρμογή του διατάγματος παραμένει σε ισχύ. Το δικαστήριο που εξετάζει την υπόθεση, απαιτεί […]

tramp-3

Το ένα εμπόδιο μετά το άλλο βλέπει μπροστά του ο Τραμπ, ακόμη δεν ξεκίνησε για τα καλά την προεδρία του.

Η προσφυγή του υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της απόφασης του ομοσπονδιακού δικαστή του Σιάτλ, δεν έγινε άμεσα δεκτή κι έτσι το «φρένο» στην εφαρμογή του διατάγματος παραμένει σε ισχύ.

Το δικαστήριο που εξετάζει την υπόθεση, απαιτεί περισσότερα στοιχεία για να καταλήξει στην απόφαση του. Ζήτησε από τις δύο πλευρές, τον δικαστή του Σιάτλ και το υπουργείο Δικαιοσύνης να καταθέσουν μέσω των δικηγόρων τους, τις ακριβείς τους θέσεις.

ImageHandler

Αυτό πρέπει να γίνει μέχρι τις 11.59 μμ ώρα Αμερικής της Κυριακής και με τη σειρά του το υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει να απαντήσει μέχρι τις 3μ.μ. της Δευτέρας για να κατατεθούν οι δικές του θέσεις, όπως μεταδίδει το ABC.

Το υπουργείο υποστηρίζει πως η δικαστική απόφαση που παγώνει την εφαρμογή του διατάγματος, βλάπτει τον λαό καθώς επιβάλλεται στην εκτελεστική εξουσία.

Σύμφωνα μάλιστα με το Reuters, ο δικαστής του Σιάτλ «αμφισβητεί την κρίση του προέδρου των ΗΠΑ όσον αφορά την εθνική ασφάλεια».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πάντως φαίνεται παρά τις «τρικλοποδιές» να μην πτοείται και να θεωρεί δεδομένο πως το διάταγμα θα εφαρμοστεί.

«Θα κερδίσουμε. Για το καλό της χώρας θα κερδίσουμε», είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους, στην πολυτελή έπαυλή του στο Μαρ-α-Λάγκο, στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις