Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Μέγαρο Μουσικής: Μεγάλο “κούρεμα” στα χρέη αποφάσισε η κυβέρνηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέγαρο Μουσικής: Μεγάλο “κούρεμα” στα χρέη αποφάσισε η κυβέρνηση

Άσπρη μέρα ξημερώνει για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μαύρη όμως για τους Έλληνες. Η κυβέρνηση αποφάσισε να διαγράψει τα χρέη του Μεγάρου, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Αυγή», που πέρασε στα χέρια του κράτους στις 12 Φλεβάρη του 2016, με οφειλές πάνω των 300 εκατ. ευρώ! Ως τώρα έχουν ήδη δοθεί από τα δημόσια ταμεία 59 […]

article6698.w_hr

Άσπρη μέρα ξημερώνει για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μαύρη όμως για τους Έλληνες. Η κυβέρνηση αποφάσισε να διαγράψει τα χρέη του Μεγάρου, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Αυγή», που πέρασε στα χέρια του κράτους στις 12 Φλεβάρη του 2016, με οφειλές πάνω των 300 εκατ. ευρώ!

Ως τώρα έχουν ήδη δοθεί από τα δημόσια ταμεία 59 εκατ. ευρώ για το Μέγαρο, από την κατάπτωση εγγυητικών, καθώς τα τρία δάνεια που είχε συνάψει το Μέγαρο ήταν με την εγγύηση του Δημοσίου.

Τι κάνει η κυβέρνηση για το Μέγαρο

·  Το 2016 κατ’ εξαίρεση ενέκρινε ποσό 14.387.000 ευρώ από το τακτικό αποθεματικό του προϋπολογισμού για να εξοφληθούν οι πιστοποιημένες λειτουργικές ληξιπρόθεσμες οφειλές που είχαν γεννηθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

·  Αύξησε εκτάκτως κατά 1 εκατ. ευρώ την επιχορήγηση του Μεγάρου για το 2016.

·  Εντάχθηκε το προσωπικό του Μεγάρου στο ενιαίο μισθολόγιο με διατήρηση μέρους της προσωπικής διαφοράς, έτσι ώστε να μειωθεί η λειτουργική δαπάνη.

·  Η νέα διοίκηση του Οργανισμού, α)στον καλλιτεχνικό προγραμματισμό έλαβε υπόψη της την ανάγκη να μην δημιουργηθούν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές  και β) εκπονεί νέο επιχειρηματικό σχέδιο προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα από εμπορικές δραστηριότητες (συνέδρια, εκμισθώσεις αιθουσών κλπ).

·  Η συνολική οφειλή του Μεγάρου στην Εφορία έπεσε από τα 104 εκατ. ευρώ στα 53 εκατ. ευρώ με το νόμο 4366/2016.
·  Το 2017 η κρατική επιχορήγηση είναι 3 εκατ. ευρώ και μπορεί να αυξηθεί.

·  Το Μέγαρο Μουσικής έως τα τέλη Φεβρουαρίου έχει απαλλαγή από προσκόμιση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας για να μπορεί να εισπράττει την επιχορήγηση.

Δείτε τι έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας για τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις