Αθήνα

°C

kairos icon

ΤΕΤΑΡΤΗ

27

ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μετέωρο βήμα μεταξύ συμφωνίας & εκλογών…
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετέωρο βήμα μεταξύ συμφωνίας & εκλογών…

Του Γιώργου Αυτιά Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πραγματικό δίλημμα για την κυβέρνηση και σε μία πρόκληση για την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Άλλωστε η συζήτηση στη Βουλή το κατέδειξε εξόφθαλμα. Είπε ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας: «Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τον ελληνικό λαό στα χέρια των προθύμων. Θα διαπραγματευτούμε και θα πετύχουμε ό,τι καλύτερο για […]

HǍmϠб� �ħ쯪?Წ б謁?С�ﵫﲠ?襳堤埰�? ��ﵠå�⦆ñᬬᴝᠴﵠχŠ̰᭠ʩ-̯��ﵳ埯 �j?맲.(EUROKINISSI-ʏ͔QɍǓ ÉّÏө

Του Γιώργου Αυτιά

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πραγματικό δίλημμα για την κυβέρνηση και σε μία πρόκληση για την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Άλλωστε η συζήτηση στη Βουλή το κατέδειξε εξόφθαλμα.

Είπε ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας:

«Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τον ελληνικό λαό στα χέρια των προθύμων. Θα διαπραγματευτούμε και θα πετύχουμε ό,τι καλύτερο για τον ελληνικό λαό. Θα κλείσουμε την αξιολόγηση και θα είμαστε η Κυβέρνηση εκείνη, που θα κλείσει αυτόν τον φαύλο κύκλο των μνημονιακών κυβερνήσεων. Θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και από την επιτροπεία, στην οποία εσείς μας οδηγήσατε με τις πολιτικές σας, που λεηλατήσατε και χρεοκοπήσατε τη χώρα εδώ και σαράντα χρόνια τώρα”.

” Ο ελληνικός λαός, είτε το θέλετε είτε όχι, κύριε Μητσοτάκη, θα μας κρίνει όλους και θα τα κρίνει όλα στην ώρα του, με τη χώρα όρθια και κυρίως με την κοινωνία όρθια, το φθινόπωρο του 2019, όταν θα έχει τελειώσει οριστικά αυτή η περιπέτεια, όταν θα έχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, όταν η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία θα έχουν περάσει σε μια διαφορετική φάση”.

????????????????????????????????????

Τι απάντησε ο κ. Μητσοτάκης; «Ο χρόνος στην κλεψύδρα της χώρας, δυστυχώς, αδειάζει με μεγάλη ταχύτητα. Η δεύτερη αξιολόγηση έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί πριν από ένα ακριβώς χρόνο. Ο κ. Τσακαλώτος έχει ήδη δεσμεύσει τη χώρα σε πρωτογενή πλεονάσματα, που πηγαίνουν πολύ πέρα από το τέλος του τρίτου προγράμματος. Και οι δανειστές μας απαιτούν υπερβολικά πρόσθετα μέτρα, που δεν είναι τίποτε άλλο από το τίμημα της προσωπικής αναξιοπιστίας του κ. Τσίπρα. Μέτρα, αναγκαστικό τίμημα της αποτυχίας της πολιτικής σας, της τραγικής ανικανότητας και της άρνησής σας να πραγματοποιήσετε τις αλλαγές που χρειάζονται”.

“Αλλαγές που δεν είχαν δημοσιονομικό κόστος. Είστε ο αποκλειστικός υπεύθυνος που προκαλείτε νέα μέτρα σκληρής λιτότητας, τα οποία στην πραγματικότητα τα έχετε συμφωνήσει. Επειδή κανείς δεν πιστεύει ότι η Κυβέρνηση μπορεί να υλοποιήσει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, ζητούνται από τώρα πρόσθετες δεσμεύσεις. Ο κίνδυνος για τη χώρα είναι ορατός και τεράστιος. Επαναλαμβάνεται το πρώτο εξάμηνο του 2015, αλλά σε πολύ χειρότερες συνθήκες για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Διότι σήμερα είμαστε πολύ πιο εξασθενημένοι, πολύ πιο αδύναμοι, με ακόμα λιγότερη αξιοπιστία. Το δίλημμα το 2015 ήταν “Grexit ή τρίτο Μνημόνιο”. Σήμερα, πηγαίνετε να το κάνετε “Grexit ή τέταρτο Μνημόνιο”».

KIRIAKOS_533_355

Πού πάμε λοιπόν; Εκλογές ή μέτρα; Δημοψήφισμα ή συμφωνία; Τέταρτο μνημόνιο ή νέες περικοπές; Κόφτης ή μετρολογία; Όλα δείχνουν ότι:

  1. Ο πρωθυπουργός δεν θέλει εκλογές, λόγω των χαμηλών ποσοστών του κόμματός του…
  2. Ο κ. Μητσοτάκης ζητάει εκλογές, αλλά βαθιά μέσα του θέλει να πάνε πίσω, αφού περάσει τον κόφτη ο Τσίπρας.
  3. Ο πρωθυπουργός δεν συζητά καν για δραχμή, αλλά οι δορυφόροι του κόμματός του μιλούν για δραχμή ως μοχλό πίεσης στον Σόιμπλε!

Όλα δείχνουν ότι μπαίνουμε σε ένα σκληρό εξάμηνο πολιτικής και οικονομικής κόντρας… Θα φέρει εκλογές; Ίσως… Αυτό είναι το λιγότερο… Και αυτό γιατί δυστυχώς έρχονται μέτρα… Και μάλιστα σκληρά….

Ðñþôç çìÝñá óõæÞôçóçò ãéá ôïí ðñïûðïëïãéóìü ôïõ 2017 óôçí ÂïõëÞ, ôçí Ôñßôç 6 Äåêåìâñßïõ 2016. (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

«Θα διαπραγματευτούμε και θα πετύχουμε ό,τι καλύτερο για τον ελληνικό λαό. Θα κλείσουμε την αξιολόγηση και θα είμαστε η Κυβέρνηση εκείνη που θα κλείσει αυτόν τον φαύλο κύκλο των μνημονιακών κυβερνήσεων»

kyriakos-mitilhnh-1000

«Σήμερα είμαστε πολύ πιο εξασθενημένοι, πολύ πιο αδύναμοι, με ακόμα λιγότερη αξιοπιστία. Το δίλημμα το 2015 ήταν “Grexit ή τρίτο Μνημόνιο”. Σήμερα, πηγαίνετε να το κάνετε “Grexit ή τέταρτο Μνημόνιο”»

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις