Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Ένα βήμα πίσω ο Τραμπ: “Μπαίνουν” στις ΗΠΑ οι κάτοχοι έγκυρης βίζας
ΚΟΣΜΟΣ

Ένα βήμα πίσω ο Τραμπ: “Μπαίνουν” στις ΗΠΑ οι κάτοχοι έγκυρης βίζας

Ένα βήμα πίσω φαίνεται πως έκανε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά το φρένο που έβαλε στην εφαρμογή του διατάγματος η χθεσινή απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή. Με ανακοίνωση που εξέδωσε τo Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι κάτοχοι έγκυρης βίζας μπορούν να εισέλθουν στην Αμερική, κίνηση που εκλαμβάνεται ως οπισθοχώρηση του Τραμπ. “Ανατρέψαμε την προσωρινή ανάκληση της βίζας”, αναφέρει […]

ImageHandler

Ένα βήμα πίσω φαίνεται πως έκανε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά το φρένο που έβαλε στην εφαρμογή του διατάγματος η χθεσινή απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε τo Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι κάτοχοι έγκυρης βίζας μπορούν να εισέλθουν στην Αμερική, κίνηση που εκλαμβάνεται ως οπισθοχώρηση του Τραμπ.

“Ανατρέψαμε την προσωρινή ανάκληση της βίζας”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Μάλιστα το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ θα άρει την απαγόρευση εισόδου σε πολίτες που προέρχονται από τις επτά χώρες που αναφέρονται στο διάταγμα, ενώ άμεσα θα ξεκινήσει τον έλεγχο, όπως προβλέπεται από τον νόμο.

Εκπρόσωπος του ίδιου υπουργείου, τόνισε σε ανακοίνωση πως θα κατατεθεί άμεσα επείγουσα δικαστική εντολή για να ακυρωθεί η απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστή και να ξεκινήσει η εφαρμογή του διατάγματος.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης Τραμπ, περίπου 60.000 βίζες ανακλήθηκαν, πολλές από τις οποίες έχουν ήδη αρχίσει να επιστρέφονται.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις