Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Πώς η καθιστική εργασία καταστρέφει την “πίσω όψη”
ΥΓΕΙΑ

Πώς η καθιστική εργασία καταστρέφει την “πίσω όψη”

Η καθιστική ζωή έχει σίγουρα αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας αλλά και στο σώμα μας, όμως αν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις «καθηλώνουν» τον εργαζόμενο στην καρέκλα, δυστυχώς δεν υπάρχουν εναλλακτικές. Όμως, οι επιστήμονες προτείνουν λύσεις, καθώς η κατάσταση χρόνια μετά θα είναι μη αναστρέψιμη. Αυτή τη φορά, οι ειδικοί επικεντρώνονται στα οπίσθια, και την χαλάρωση που […]

workout-office

Η καθιστική ζωή έχει σίγουρα αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας αλλά και στο σώμα μας, όμως αν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις «καθηλώνουν» τον εργαζόμενο στην καρέκλα, δυστυχώς δεν υπάρχουν εναλλακτικές.

Όμως, οι επιστήμονες προτείνουν λύσεις, καθώς η κατάσταση χρόνια μετά θα είναι μη αναστρέψιμη.

Αυτή τη φορά, οι ειδικοί επικεντρώνονται στα οπίσθια, και την χαλάρωση που εμφανίζεται σταδιακά, σε όσους κάθονται πολλές ώρες στο γραφείο.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η καθιστική εργασία ατροφεί τους μύες στους γλουτούς, κάνοντας τους πλαδαρούς σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Αυτό είναι γεγονός», υποστηρίζει ο φυσιοθεραπευτής Νταν Τζιορντάνο από το Νέα Υόρκη, που εξηγεί τις δύο βασικότερες αιτίες που η καθιστική ζωή καταστρέφει τα οπίσθια.

e71530a84878cdbb4261db9bc226e1a4_XL

Η βλάβη που προκαλείται στο μυϊκό σύστημα, έχει να κάνει με την έλλειψη ροής του αίματος αλλά και με τον λάθος τρόπο που καθόμαστε στην καρέκλα του γραφείου.

“Αυτό σημαίνει πως δεν θα επηρεαστεί μόνο η οπίσθια πλευρά  αλλά και γενικότερα η αντοχή του σώματος“, υπογραμμίζει ο φυσιοθεραπευτής.

«Το 90% των εργαζομένων δε κάθεται σωστά στην καρέκλα. Στις περισσότερες δουλειές γραφείου, ο εργαζόμενος δεν κινείται, είναι σχεδόν κολλημένος στην θέση του και συνήθως δεν είναι σωστή η θέση».

«Οι περισσότεροι εργαζόμενοι γέρνουν προς το εμπρός επιβαρύνοντας την σπονδυλική τους στήλη», τονίζει, προτρέποντας τους εργαζόμενους να κάθονται με την πλάτη σε ευθεία γραμμή.

Πολύ σημαντικό είναι όμως, και να σηκωνόμαστε να περπατάμε, έστω και για μισό λεπτό, ώστε να ξεκουράζουμε το σώμα.

«Είναι τόσο σημαντικό να διατηρείται η ροή του αίματος σας σε κίνηση και να κρατιούνται οι μύες όσο το δυνατόν περισσότερο ενεργοί. Σηκωθείτε κάθε μισή ώρα ή 15 λεπτά, αν είναι δυνατόν», υποστηρίζει ο Αμερικανός φυσιοθεραπευτής.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις