Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Συμφώνησαν Τσίπρας- Μέρκελ: Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει τον Φεβρουάριο
ΚΟΣΜΟΣ

Συμφώνησαν Τσίπρας- Μέρκελ: Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει τον Φεβρουάριο

Τα χέρια έδωσαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ για το κλείσιμο της αξιολόγησης μέσα στον Φεβρουάριο, αφού παρθούν τα απαραίτητα μέτρα. Στη συζήτηση τους στα πλαίσια της άτυπης συνόδου κορυφής της ΕΕ στη Μάλτα, συζήτησαν και για τις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας με τη Μέρκελ να ενημερώνει τον πρωθυπουργό για όσα συζήτησε […]

μερκελ

Τα χέρια έδωσαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ για το κλείσιμο της αξιολόγησης μέσα στον Φεβρουάριο, αφού παρθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Στη συζήτηση τους στα πλαίσια της άτυπης συνόδου κορυφής της ΕΕ στη Μάλτα, συζήτησαν και για τις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας με τη Μέρκελ να ενημερώνει τον πρωθυπουργό για όσα συζήτησε στην Τουρκία με τον πρόεδρο Ερντογάν.

Την ανάγκη να σεβαστεί η Τουρκία το Διεθνές Δίκαιο και να σταματήσει τις προκλήσεις, τόνισε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, ώστε να επιτευχθούν οι συνθήκες ειρήνης στην περιοχή του Αιγαίου.

Φρανσουά Ολάντ και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έδωσαν περισσότερη έμφαση στην πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ, με τον Γάλλο πρόεδρο να χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις κινήσεις του προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Γιούνκερ σε ερώτηση αν αισθάνεται να απειλείται, απάντησε: «όχι, δεν νιώθω να απειλούμαι, αλλά νομίζω ότι υπάρχει περιθώριο για εξηγήσεις. Μερικές φορές έχω την εντύπωση ότι η νέα κυβέρνηση δεν γνωρίζει λεπτομερώς την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά στην Ευρώπη οι λεπτομέρειες έχουν σημασία».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ που δήλωσε πως «αυτά που κάνει δεν συμφωνούν με τις δικές μου πολιτικές, δεν συμμερίζομαι τις αξίες αυτές. Η Αμερική είναι εταίρος της Ευρώπης, αλλά αυτό σημαίνει επίσης ότι η Αμερική χρειάζεται την Ευρώπη».

“Η Ευρώπη κρατά την τύχη της στα χέρια της. Όσο πιο ξεκάθαροι είμαστε για το πώς προσδιορίζουμε τον ρόλο μας στον κόσμο, τόσο καλύτερα μπορούμε να φροντίσουμε τις διαταλαντικές μας σχέσεις», είπε η Μέρκελ υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει ειρηνικό κλίμα στην Ευρώπη.

Ακολουθεί συνάντηση  του Έλληνα πρωθυπουργού με τους Φρανσουά Ολάντ και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το κρίσιμο θέμα της αξιολόγησης ενόψει του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις