To παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας: “Ο Τραμπ μου τα “έχωσε””

ΚΟΣΜΟΣ

To παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας: “Ο Τραμπ μου τα “έχωσε””

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Παρά την αρχική του άρνηση να σχολιάσει το έντονο τηλεφώνημα του με τον Τραμπ, υποστηρίζοντας πως οι συζητήσεις είναι προσωπικές, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας επιβεβαίωσε πως η επικοινωνία δεν ήταν και «τόσο καλή». Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο Μάλκομ Τέρνμπουλ, παραδέχθηκε ότι το τηλεφώνημα ήταν «ευθύ», υπογραμμίζοντας την παρορμητική συμπεριφορά του Τραμπ. «Είναι προφανώς μια […]

03.02.2017 | 16:17

Παρά την αρχική του άρνηση να σχολιάσει το έντονο τηλεφώνημα του με τον Τραμπ, υποστηρίζοντας πως οι συζητήσεις είναι προσωπικές, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας επιβεβαίωσε πως η επικοινωνία δεν ήταν και «τόσο καλή».

Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο Μάλκομ Τέρνμπουλ, παραδέχθηκε ότι το τηλεφώνημα ήταν «ευθύ», υπογραμμίζοντας την παρορμητική συμπεριφορά του Τραμπ.

«Είναι προφανώς μια έντονη προσωπικότητα», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας.

«Σημειώνω ότι ο επίσημος εκπρόσωπός του χαρακτήρισε σήμερα το πρωί τη συζήτηση φιλική. Μπορώ να πω ότι ήταν πολύ ειλικρινής, ήταν άμεση», σημείωσε ο Τέρνμπουλ αναφερόμενος στη συμφωνία του με τον Ομπάμα για τους μετανάστες που θα μεταφερθούν στην Αμερική.

Αν και ο Λευκός Οίκος δεν έχει ανακοινώσει επίσημα αν θα εφαρμόσει τη συμφωνία, ο Τέρνμπουλ το θεωρεί δεδομένο: «Όπως είπα, ο πρόεδρος δεσμεύθηκε να τιμήσει τη συμφωνία που συνήφθη από τον προκάτοχό του. Αυτό τώρα επιβεβαιώθηκε πολλές φορές. Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει διότι θα μας δώσει τη δυνατότητα να διασφαλίσουμε επιλογές επανεγκατάστασης για έναν αριθμό ανθρώπων στο Ναούρου και τη νήσο Μάνους»

Χθες ο εκπρόσωπος του προέδρου Σον Σπάισερ αναφέρθηκε δυο φορές στον Τέρνμπουλ ως «πρωθυπουργό Τράμπουλ», οξύνοντας περισσότερο τα πνεύματα, ενώ και η ίδια συμπεριφορά του Τραμπ προκάλεσε τον προβληματισμό όλων των πολιτικών.

Η Αμερική πρέπει να δεχθεί περίπου 1.200 αιτούντες άσυλο από τα κέντρα κράτησης της Αυστραλίας στο Ναούρου και τη Νήσο Μάνους, γεγονός που δεν άρεσε καθόλου στον Τραμπ, που είπε στον Αυστραλό πρωθυπουργό πως συμφώνησε με τον Ομπάμα να στείλουν στις ΗΠΑ τους «βομβιστές της Βοστώνης».

 

Exit mobile version