Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Οχτώ άγνωστοι τρόποι να κάνετε τον καφέ σας εντελώς ακίνδυνο
ΥΓΕΙΑ

Οχτώ άγνωστοι τρόποι να κάνετε τον καφέ σας εντελώς ακίνδυνο

Είναι γνωστό και επιστημονικά αποδεδειγμένο πως ο καφές έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό, αρκεί να μην ξεπερνάμε τα όρια. Υπάρχουν όμως τρόποι, να τον κάνουμε ακόμη πιο υγιεινό, απολαμβάνοντας τον χωρίς καμία απολύτως ενοχή! 1. Όχι καφεΐνη μετά 14:00 Ο κύριος λόγος που μας αρέσει τόσο πολύ ο καφές, είναι η καφεΐνη, αυτή η […]

kafes

Είναι γνωστό και επιστημονικά αποδεδειγμένο πως ο καφές έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό, αρκεί να μην ξεπερνάμε τα όρια.

Υπάρχουν όμως τρόποι, να τον κάνουμε ακόμη πιο υγιεινό, απολαμβάνοντας τον χωρίς καμία απολύτως ενοχή!

1. Όχι καφεΐνη μετά 14:00

Ο κύριος λόγος που μας αρέσει τόσο πολύ ο καφές, είναι η καφεΐνη, αυτή η διεγερτική ουσία που μας δίνει ενέργεια και μας βοηθά να διατηρήσουμε την όρεξη μας όταν αισθανόμαστε κουρασμένοι. Όμως ο καφές μετά το μεσημέρι, έχει αρνητικές επιπτώσεις στον ύπνο μας, γεγονός που προκαλεί πολλά προβλήματα.

2. Βάλτε λίγη ζάχαρη

Η ζάχαρη, που είναι ό,τι χειρότερο μπορούμε να βάλουμε στη διατροφή μας, είναι υπεύθυνη για πολλές σοβαρές ασθένειες όπως η παχυσαρκία και ο διαβήτης. Αν δεν μπορείτε να την αποκλείσετε από τον καφέ σας, τότε προτιμήστε τη στέβια.

3. Επιλέξτε βιολογικό καφέ

Οι κόκκοι καφέ τείνουν να ψεκάζονται σε μεγάλο βαθμό με φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα και διάφορες τοξίνες, που είναι εχθροί του ανθρώπινου οργανισμού. Φροντίστε να γνωρίζετε την ποιότητα του καφέ που πίνετε, αν και το προτιμότερο είναι να πίνετε βιολογικό.

4. Αποφύγετε τις τεχνητές γλυκαντικές ουσίες

Οι γλυκαντικές ουσίες μπορεί να είναι δελεαστικές, ωστόσο οι επιστήμονες τις έχουν συνδέσει με πολλά προβλήματα υγείας. Το καλύτερο, είναι να δώσετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να συνηθίσει τον σκέτο καφέ, αν όμως δεν τα καταφέρετε προτιμήστε τη στέβια.

Να γνωρίζετε όμως πως και γι’ αυτήν οι επιστήμονες δεν έχουν την καλύτερη άποψη.

coffee-beans-759024_960_720

5. Βάλτε λίγη κανέλα στον καφέ σας

Μελέτες έχουν δείξει πως η κανέλα μπορεί να μειώσει το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα, την χοληστερόλη και τριγλυκερίδια σε διαβητικούς. Δοκιμάστε να πίνετε τον καφέ σας ρίχνοντας μικρή ποσότητα κανέλας.

6. Αποφύγετε το χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γάλα

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε γάλα με πλήρη λιπαρά, κατά προτίμηση από αγελάδες. Μελέτες δείχνουν ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο παχυσαρκίας.

7. Βάλτε λίγο κακάο στον καφέ σας

Το κακάο είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά και συνδέεται με πολλά οφέλη για την υγεία, όπως τον μειωμένο κίνδυνο καρδιακής νόσου. Προτιμήστε το άγλυκο κακάο βιολογικής καλλιέργειας, που θα δώσει μια υπέροχη γεύση στον καφέ σας.

8. Προτιμήστε τον καφέ απόσταξης και ετοιμάστε τον χρησιμοποιώντας ένα χάρτινο φίλτρο

Χρησιμοποιήστε οπωσδήποτε χάρτινο φίλτρο, καθώς ο καφές μπορεί να περιέχει επιβλαβείς ουσίες γνωστές ως διτερπένια, οι οποίες μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Ο φρέσκος καφές απόσταξης με χάρτινο φίλτρο αφαιρεί αποτελεσματικά όλα τα διτερπένια, αλλά αφήνει την καφεΐνη και τις ευεργετικές αντιοξειδωτικές ουσίες να καταλήξουν στην κούπα σας.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις