Έκλεισε το τηλέφωνο στον Αυστραλό πρωθυπουργό ο Τραμπ: “Μου στέλνεις τους βομβιστές”

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Έκλεισε το τηλέφωνο στον Αυστραλό πρωθυπουργό ο Τραμπ: “Μου στέλνεις τους βομβιστές”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Καθόλου καλά δεν πήγε το πρώτο τηλεφώνημα ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Μάλκολμ Τέρνμπουλ, πρωθυπουργό της Αυστραλίας. Ο λόγος, το επίμαχο διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος της Αμερικής και τα εμπόδια που του βάζουν, συμφωνίες της προηγούμενης κυβέρνησης. Στην συνομιλία του με έναν από τους πιο δυνατούς συμμάχους της Αμερικής, ο Τραμπ συζήτησε τις […]

02.02.2017 | 09:32

Καθόλου καλά δεν πήγε το πρώτο τηλεφώνημα ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Μάλκολμ Τέρνμπουλ, πρωθυπουργό της Αυστραλίας.

Ο λόγος, το επίμαχο διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος της Αμερικής και τα εμπόδια που του βάζουν, συμφωνίες της προηγούμενης κυβέρνησης.

Στην συνομιλία του με έναν από τους πιο δυνατούς συμμάχους της Αμερικής, ο Τραμπ συζήτησε τις επιπτώσεις της απόφασης του στις σχέσεις των δύο χωρών, ωστόσο η ένταση ήταν μεγάλη.

Ο πρόεδρος χαρακτήρισε το τηλεφώνημα «το χειρότερο που είχε ως τώρα», παρά το γεγονός πως αρχικά ανακοινώθηκε οι συμφωνίες ΗΠΑ-Αυστραλίας για το θέμα ισχύουν κανονικά.

Η συμφωνία όμως του Αυστραλού με τον προκάτοχο του Τραμπ Ομπάμα, ήταν αιτία να «ξεφύγει» ο πρόεδρος και να δείξει την οργή του στον Τέρνμπουλ.

Όπως αναφέρει η Washington Post ο Τραμπ του είπε «Αυτή δεν είναι “καλή μέρα”, φίλε», χρησιμοποιώντας την έκφραση των Αυστραλών, το «mate».

Λίγο πριν κλείσει το τηλέφωνο χωρίς να έχει τελειώσει ο προβλεπόμενος χρόνος, ο πρόεδρος κατηγόρησε τον Αυστραλό πρωθυπουργό πως η συμφωνία Τραμπ- Τέρνμπουλ στέλνει στην Αμερική τους επόμενους βομβιστές της Βοστώνης.

«Με σκοτώνεις πολιτικά», είπε σύμφωνα με το δημοσίευμα και διέκοψε την επικοινωνία, όχι με τον πιο ευγενικό τρόπο.

Για την ακρίβεια, η συμφωνία θέλει τις ΗΠΑ να δέχονται 1250 πρόσφυγες από τις πολλές χιλιάδες που βρίσκονται σε κέντρα κράτησης στην Αυστραλία.

Αν και ο Τραμπ δεσμεύτηκε πως θα εφαρμόσει τα «ηλίθια» συμφωνηθέντα του προκατόχου του, φρόντισε να δείξει τη δυσαρέσκεια του και μέσω του αγαπημένου του twitter.

«Το πιστεύετε; Η διοίκηση Ομπάμα υπέγραψε να πάρει χιλιάδες παράνομους μετανάστες από την Αυστραλία. Γιατί; Θα μελετήσω αυτή την ηλίθια συμφωνία!», έγραψε στο λογαριασμό του ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Τέρνμπουλ, ρωτήθηκε για αυτή την έντονη τηλεφωνική επικοινωνία, όμως δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο, υποστηρίζοντας πως τα τηλεφωνήματα αυτά είναι αυστηρά «ειλικρινή και εμπιστευτικά».

 

Exit mobile version