Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Απειλεί ανοικτά και προκλητικά την Ελλάδα βουλευτής του Ερντογάν! “Μην παίζετε μαζί μας στα Ίμια, θα σας χτυπήσουμε”
ΚΟΣΜΟΣ

Απειλεί ανοικτά και προκλητικά την Ελλάδα βουλευτής του Ερντογάν! “Μην παίζετε μαζί μας στα Ίμια, θα σας χτυπήσουμε”

Οι προκλήσεις των Τούρκων αυξάνονται καθημερινά με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο!  Έτσι και σήμερα εκτόξευσαν νέες απειλές εναντίον της χώρας μας. Συγκεριμένα, ο Χουσεΐν Κοτζαμπιγίκ, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στη Σμύρνη και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Άμυνας, έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter: «Το 1996 η πρωθυπουργός Τσιλέρ είχε δώσει εντολή […]

ÂÑÁ×ÏÍÇÓÉÄÅÓ ÉÌÉÁ

Οι προκλήσεις των Τούρκων αυξάνονται καθημερινά με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο!  Έτσι και σήμερα εκτόξευσαν νέες απειλές εναντίον της χώρας μας.

Συγκεριμένα, ο Χουσεΐν Κοτζαμπιγίκ, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στη Σμύρνη και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Άμυνας, έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter: «Το 1996 η πρωθυπουργός Τσιλέρ είχε δώσει εντολή για βύθιση των ελληνικών πλοίων στα Ίμια, αλλά επειδή ο αρχηγός του ναυτικού φοβήθηκε, δεν εκτέλεσε τη διαταγή. Η κακομαθημένη συμπεριφορά των Ελλήνων στο Αιγαίο συνεχίζεται από τότε που αυτή η πολιτική οδηγία δεν εφαρμόστηκε. Αλλά οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν ότι η Τουρκία δεν είναι η Τουρκία του 1996».

Και συνέχισε με πιο απειλητικό τόνο: «Προειδοποιώ την Ελλάδα. Γλιτώσατε το 1996 εξαιτίας της δειλίας ενός ναυάρχου. Μην παίζετε μαζί μας το παιχνίδι των Ιμίων, θα σας χτυπήσουμε».

kots708

Όλα αυτά συμβαίνουν λίγες ώρες μετά τις υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά μαχητικά πάνω από τα Ίμια, ενώ ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος βρισκόταν στην περιοχή για ρίψη στεφάνου στη μνήμη των τριών πεσόντων αξιωματικών της κρίσης στα Ίμια το 1996.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ δήλωσε στο πρακτορείο Ανατολή ότι «γίνεται μια προσπάθεια από την Ελλάδα να εκμεταλλευτεί τα Ίμια και κάποιες άλλες βραχονησίδες, αλλά η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ στην Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους γύρω τους».

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις