Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Η δραχμή, η πολυφωνία και μια κυβέρνηση που προσπαθεί να τα “μαζεύει”
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Η δραχμή, η πολυφωνία και μια κυβέρνηση που προσπαθεί να τα “μαζεύει”

Την ώρα που πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση και οι δανειστές έχουν κολλήσει την Ελλάδα στον τοίχο, η κυβέρνηση παλεύει να μαζέψει τις «παρεξηγημένες» δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που προκαλούν στην καταρρακωμένη χώρα περισσότερη ανησυχία και προβληματισμό. Ο Νίκος Ξυδάκης σε πρωινή εκπομπή μιλά ανοιχτά για την δραχμή και το ζήτημα που «κακώς δαιμονοποιήθηκε». Ακολουθεί […]

Meeting between the Prime Minister of GreeceAlexis Tsipras, and the mayor of Piraeus Yiannis Moralis,in Maximos Mansion, Athens, on Feb. 11, 2016 / Συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα, στις 11 Φεβρουαρίου, 2016

Την ώρα που πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση και οι δανειστές έχουν κολλήσει την Ελλάδα στον τοίχο, η κυβέρνηση παλεύει να μαζέψει τις «παρεξηγημένες» δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που προκαλούν στην καταρρακωμένη χώρα περισσότερη ανησυχία και προβληματισμό.

Ο Νίκος Ξυδάκης σε πρωινή εκπομπή μιλά ανοιχτά για την δραχμή και το ζήτημα που «κακώς δαιμονοποιήθηκε». Ακολουθεί «πόλεμος» στο πολιτικό σκηνικό, έντονες αντιδράσεις και μια ανάρτηση του ίδιου του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου που προσπαθεί να πείσει ότι παρερμηνεύτηκαν τα λόγια του.

χ«Ουδέποτε υποστήριξε την επιστροφή στη δραχμή» ο κ. Ξυδάκης, κι ας είπε δημοσίως πως η Ελλάδα μεγαλούργησε επί δραχμής και αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει στη Βουλή επί της ουσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλλαγή της δήλωσης του, έγινε μετά από «γραμμή» που δόθηκε από το Μαξίμου.

«Καθήκον μας είναι να ορίζουμε την μοίρα μας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», έγραφε στην καινούρια, διορθωμένη δήλωση.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση έπρεπε να καλύψει τα όσα περί δραχμής ακούστηκαν, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δημήτρης Σεβαστάκης προκαλεί «σεισμό», λέγοντας πως ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διαφέρουν εν τέλει πολύ λίγο στις θέσεις τους.

Προχωρώντας το σκεπτικό του, υποστήριξε πως θα μπορούσαν κυβέρνηση και αντιπολίτευση να κάνουν διάλογο για τα σοβαρά θέματα που βασανίζουν τη χώρα, καταλήγοντας σε κοινές λύσεις.

Μέσα σε όλα αυτά τα εσωκομματικά προβλήματα και τις πολυφωνίες, ο ευρωβουλευτής, Στέλιος Κούλογλου, ανέφερε τον κίνδυνο «πασοκοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας ότι «πρόκειται για ένα σχέδιο των δανειστών σε κόμματα της κεντροαριστεράς ή της αριστεράς που ανέλαβαν να εφαρμόσουν πολιτικές που δεν τους αρμόζουν».ΜΟΣmaximou_0

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλησε να τοποθετηθεί σε όλα αυτά, σχολίασε όμως τα φήμες περί Grexit, που κυκλοφόρησαν δια στόματος του επιτρόπου Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο δεν ειπώθηκε, παρά μόνο πως η θέση της χώρας είναι στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Όμως φαίνεται να μην υπάρχει ενιαία γραμμή και η σύγχυση της κυβέρνησης κάθε φορά που οι εσωτερικές διαφωνίες βγαίνουν προς τα έξω, είναι αδύνατον να κρυφτεί και δημιουργούν ένα πέπλο μυστηρίου, χωρίς κανείς να γνωρίζει τελικά πού πηγαίνει η χώρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις