Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μήνυση κατά του Χρήστου Σπίρτζη για εσχάτη προδοσία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυση κατά του Χρήστου Σπίρτζη για εσχάτη προδοσία

  Μήνυση για εσχάτη προδοσία και παράβαση καθήκοντος κατατέθηκε κατά του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη από τον δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Αμαρουσίου Δορύλαο Κλαπάκη. Αιτία είναι η τροπολογία του ΥΠΟΜΕΔΙ που εντάχθηκε ως άρθρο στο Ν.4439/2016 και προβλέπει την πρόσληψη με συμβάσεις αορίστου χρόνου στην Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. 220 ατόμων που εργάζονταν στον Οργανισμό Σχολικών […]

 

spirtzisΜήνυση για εσχάτη προδοσία και παράβαση καθήκοντος κατατέθηκε κατά του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη από τον δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Αμαρουσίου Δορύλαο Κλαπάκη.

Αιτία είναι η τροπολογία του ΥΠΟΜΕΔΙ που εντάχθηκε ως άρθρο στο Ν.4439/2016 και προβλέπει την πρόσληψη με συμβάσεις αορίστου χρόνου στην Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. 220 ατόμων που εργάζονταν στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, τη Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσοκομείων και τη Θέμις Κατασκευαστική, που έχουν κλείσει.

Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο, η συγκεκριμένη ρύθμιση παραβιάζει σειρά θεμελιωδών άρθρων του Συντάγματος, που προστατεύουν την ισότητα των Ελλήνων έναντι του νόμου και την ελεύθερη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης.

Στη μήνυση αναφέρεται και το άρθρο 103 του Συντάγματος που προβλέπει ότι τα προσόντα και ο τρόπος του διορισμού των δημοσίων υπαλλήλων ορίζονται από το νόμο. Όπως και ότι “νόμος ορίζει τους όρους, και τη χρονική διάρκεια των σχέσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως αυτός καθορίζεται κάθε φορά, για την κάλυψη είτε οργανικών θέσεων και πέραν των προβλεπομένων στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου 3 είτε πρόσκαιρων είτε απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών κατά το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 2″.

Ο κ. Κλαπάκης ζητά από την δικαιοσύνη να κατηγορηθεί ο κ. Σπίρτζης για εσχάτη προδοσία, “εφόσον υπάρχουν οι απαραίτητες ενδείξεις να παραπεμφθεί ο μηνυμένος υπουργός απευθείας στο ακροατήριο με βάση αυτό το αδίκημα και να μην αποσταλεί στην Βουλή ως απαιτείται για παράνομες ενέργειες Υπουργών που εμπίπτουν σε αλλά αδικήματα του Π.Κ”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις