Ό,τι κι αν λένε για την Ελλάδα, πάντα η ανθρωπότητα θα της χρωστάει πολλά! (photos)

PLUS

Ό,τι κι αν λένε για την Ελλάδα, πάντα η ανθρωπότητα θα της χρωστάει πολλά! (photos)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Τα χρόνια της κρίσης, οι Έλληνες έχουν κατηγορηθεί για πολλά. Τεμπελιά, διαφθορά και αδιαφορία για το αύριο, είναι όσα χαρακτηρίζουν τον ελληνικό λαό, σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα που κυκλοφορούν όσο οι Έλληνες λυγίζουν μπροστά στις απατήσεις των μνημονίων. Όμως, ό,τι κι αν λένε για την Ελλάδα, η ανθρωπότητα χρωστάει πολλά σε αυτήν… Σύγχρονοι ολυμπιακοί αγώνες […]

31.01.2017 | 18:54

Τα χρόνια της κρίσης, οι Έλληνες έχουν κατηγορηθεί για πολλά.

Τεμπελιά, διαφθορά και αδιαφορία για το αύριο, είναι όσα χαρακτηρίζουν τον ελληνικό λαό, σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα που κυκλοφορούν όσο οι Έλληνες λυγίζουν μπροστά στις απατήσεις των μνημονίων.

Όμως, ό,τι κι αν λένε για την Ελλάδα, η ανθρωπότητα χρωστάει πολλά σε αυτήν…

Σύγχρονοι ολυμπιακοί αγώνες

Η μεγαλύτερη αθλητική γιορτή του πλανήτη, είναι καθαρά ελληνικής καταγωγής. Οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν το 1896 στην Αθήνα, κάτι που κατάφερε η Ελλάδα παρά τα οικονομικά προβλήματα που την ταλαιπωρούσαν. Μια μικρή χώρα, μπόρεσε να στείλει στον κόσμο, μήνυμα ενότητας κα φιλίας. Και τότε, τα κατάφερε με επιτυχία.

Σύσταση δικαστηρίων

Η απονομή δικαιοσύνης ξεκινά ήδη από τη μυθολογία. Οι Ολύμπιοι Θεοί ήταν αυτοί που έκριναν ποιος αξίζει τιμωρία, αλλά και το είδος της. Στην Αρχαία Ελλάδα, αρχικά να απονέμεται από τους βασιλείς και αργότερα ανατέθηκε στα δικαστήρια. Τα μεγαλύτερα δικαστήρια στην Αρχαία Αθήνα ήταν η Βουλή του Αρείου Πάγου, το Παλλάδιο, το Δελφίνιο και η Ηλιαία.

Θέατρο

Όσοι αγαπούν την τέχνη σε κάθε γωνιά του κόσμου, θα γνωρίζουν για το ιστορικό Αρχαίο Θέατρο. Η σημασία του θεάτρου ήταν τόσο μεγάλη που επιτρεπόταν ακόμη και στους κρατούμενους να παρακολουθούν παραστάσεις. Κάθε πόλη στην αρχαία Ελλάδα είχε τουλάχιστον ένα θέατρο, με τα περισσότερα να είναι χτισμένα πάνω σε λόφους, έτσι ώστε να μπορούν οι θεατές να βλέπουν με ευκολία τη σκηνή.

Δημοκρατία

Η αθηναϊκή δημοκρατία ήταν το πολιτικό σύστημα που αναπτύχθηκε στην αρχαία ελληνική πόλη-κράτος της Αθήνας και ήταν η πρώτη γνωστή δημοκρατία αλλά και η πιο σημαντική κατά την αρχαιότητα. Το δημοκρατικό πολίτευμα της κλασικής Αθήνας αποτελεί ένα ανεπανάληπτο πρότυπο συμμετοχής του λαού στα κοινά, ενώ η δημοκρατική διακυβέρνηση έφτασε σε βαθμό υποδειγματικού δημοκρατικού πολιτεύματος στα χρόνια του Περικλή, στο λεγόμενο “χρυσό αιώνα”.

Ντους

Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα με αποχετευτικό σύστημα, κάτι που επιβεβαίωσαν και οι ανακαλύψεις στην Πέργαμο. Οι Έλληνες διοχέτευαν τα νερά των υδραγωγείων σε κοινόχρηστο ντους που χρησιμοποιούσαν φτωχοί κα πλούσιοι, σύστημα που ακολούθησαν ύστερα οι Ρωμαίοι.

Αναλογικός υπολογιστής

Δύτες στη θάλασσα των Αντικυθήρων είχαν εντοπίσει πριν εκατό περίπου χρόνια, ένα μυστήριο εργαλείο, που επί χρόνια οι ειδικοί δεν μπορούσαν να καταλάβουν τη χρησιμότητα του. Τα τελευταία πενήντα χρόνια, ανακάλυψαν πως επρόκειτο για έναν μηχανικό υπολογιστή που κατέγραφε το ηλιακό σύστημα.

Πίτσα

Το αγαπημένο σνακ όλου του πλανήτη, έχει τις ρίζες της στην Ελλάδα. Οι πίτες πάνω στις οποίες τοποθετούσαν διάφορα προϊόντα, ήταν το καλύτερο σνακ των Ελλήνων. Η πίτσα, ήταν στην αρχαία του μορφή ο «πλακούς», μια βάση από ψωμί με βότανα πάνω που έψηναν στη συνέχεα σε καυτές πέτρες.

Mαθηματικά

Αν και οι μαθητές βγάζουν «σπυράκια» όταν ακούνε για Τριγωνομετρία, Πυθαγώριο Θεώρημα και Ευκλείδια Γεωμετρία, ωστόσο αυτά ήταν βάση για την αρχιτεκτονική, την πλοήγηση και αμέτρητες ακόμη επιστήμες και όχι μόνο.

Καταπέλτης

Ο πρώτος καταπέλτης, που αύξησε τη δύναμη των πυρομαχικών , κατασκευάστηκε από Έλληνες, την εποχή των Καρχηδονίων το 399 π.Χ., ενώ νωρίτερα στα τέλη του 5ου αιώνα π.Χ. εμφανίστηκε το τόξο.

Ατμομηχανή

Η αιολόσφαιρα, ήταν συσκευή που κινούνταν με τον ατμό. Η πρώτη ατμομηχανή κατασκευάστηκε από τον Έλληνα μαθηματικό Ήρωνα περίπου τον 1ο αιώνα π.Χ. Ήταν φυσικός και μηχανικός από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

 

 

Exit mobile version