Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιταλική ακροδεξιά: “Όποιος εγκαταλείπει τον πόλεμο δεν αξίζει σεβασμό”
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλική ακροδεξιά: “Όποιος εγκαταλείπει τον πόλεμο δεν αξίζει σεβασμό”

Πανό με συνθήματα που προκαλούν αίσθηση, έχει αναρτήσει σε ολόκληρη την Ιταλία, η ακροδεξιά οργάνωση CasaPound, εκφράζοντας την άρνηση της να δεχτεί τους πρόσφυγες και να δείξει σεβασμό σε ανθρώπους που εγκατέλειψαν τη χώρα τους εν καιρώ πολέμου. «Όποιος δραπετεύει από τον πόλεμο εγκαταλείποντας γονείς, γυναίκα και παιδιά, δεν αξίζει τον σεβασμό», είναι ένα από […]

italiki akrodexia

Πανό με συνθήματα που προκαλούν αίσθηση, έχει αναρτήσει σε ολόκληρη την Ιταλία, η ακροδεξιά οργάνωση CasaPound, εκφράζοντας την άρνηση της να δεχτεί τους πρόσφυγες και να δείξει σεβασμό σε ανθρώπους που εγκατέλειψαν τη χώρα τους εν καιρώ πολέμου.

«Όποιος δραπετεύει από τον πόλεμο εγκαταλείποντας γονείς, γυναίκα και παιδιά, δεν αξίζει τον σεβασμό», είναι ένα από τα συνθήματα στα δεκάδες πανό που έχουν γεμίσει τις πόλεις της χώρας. Η ακροδεξιά οργάνωση εξέδωσε ανακοίνωση ενώ δημοσιοποίησε και τις φωτογραφίες με τα πανό, σημειώνοντας πως η καμπάνια τους πιθανόν να προκαλέσει αντιδράσεις.

«Ορισμένοι μπορεί να σοκαριστούν από το μήνυμά μας», γράφει η CasaPound.

italia

«Όμως όλοι αυτοί που δεν έχουν κάνει λάβαρό τους την υποκρισία, γνωρίζουν πως δεν είναι δυνατό να μπουν στην ίδια μοίρα αυτός που εγκαταλείπει τη χώρα του και την οικογένειά του στην τύχη τους και αυτός που μάχεται για την ελευθερία του λαού του», συνεχίζει.

Η CasaPound, που σύμφωνα με την ίδια αριθμεί 6.000 μέλη, τα τελευταία χρόνια έχει στενή επαφή με τη Λέγκα του Βορρά και το κόμμα του Ματέο Σαλβίνι που δηλώνει την υποστήριξη του στο διάταγμα Τραμπ.

casa-pound

Με ανάρτηση του στο Twitter, ο Σαλβίνι που ανέκαθεν έδειχνε την περιφρόνηση του στους πρόσφυγες ενώ τάσσεται και κατά του ευρώ, κατηγορεί όσους δεν συμφωνούν με το διάταγμα Τραμπ.

«Οι Αμερικανοί ψήφισαν, ο Τραμπ κέρδισε και κάνει αυτό που είχε υποσχεθεί. Οι διαδηλωτές εναντίον του προέδρου είναι κακόπιστοι, δεν αποδέχονται τη δημοκρατία».

«Η ΕΕ, ο ΟΗΕ, η Μέρκελ, ο Σόρος, ο Ζάκερμπεργκ, τα Starbucks, οι δημοσιογράφοι, οι δικαστές, οι σνομπ διασημότητες, το ισλάμ: όλοι εναντίον του Τραμπ. Πώς να μην τον αγαπήσεις;», έγραψε στο Twitter του ο Σαλβίνι.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις