Φαντάζεστε σιροπιαστούς λουκουμάδες με γιαούρτι; Φιάξτε τους πανεύκολα!

PLUS

Φαντάζεστε σιροπιαστούς λουκουμάδες με γιαούρτι; Φιάξτε τους πανεύκολα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Ποιος δεν τρελαίνεται για τους μικρούς λαχταριστούς λουκουμάδες; Είτε με μέλι, είτε με σοκολάτα, γλείφουμε κάθε φορά τα δάχτυλα μας! Δοκιμάστε αυτή την εκδοχή με γιαούρτι, και θα ξετρελαθείτε! Υλικά Για το χυλό 5 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 3 αβγά 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ½ φλιτζάνι ζάχαρη 1½ φλιτζάνι γιαούρτι παραδοσιακό ξύσμα από […]

30.01.2017 | 12:28

Ποιος δεν τρελαίνεται για τους μικρούς λαχταριστούς λουκουμάδες; Είτε με μέλι, είτε με σοκολάτα, γλείφουμε κάθε φορά τα δάχτυλα μας!

Δοκιμάστε αυτή την εκδοχή με γιαούρτι, και θα ξετρελαθείτε!

Υλικά

Για το χυλό

5 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

3 αβγά

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

½ φλιτζάνι ζάχαρη

1½ φλιτζάνι γιαούρτι παραδοσιακό

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι

3 φλιτζάνια ζάχαρη

1½ φλιτζάνι νερό

4 κουτ. σούπας μέλι

Για το πασπάλισμα

κανέλα και γαρίφαλο

καρύδια χοντροαλεσμένα

Ανακατεύετε όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να γίνουν χυλό και τον αφήνετε για μισή ώρα. Ωστόσο, ετοιμάζετε το σιρόπι.

Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό για 6 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση και προσθέτετε το μέλι. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε αρκετό λάδι.

Παίρνετε με το αριστερό χέρι σφιχτό χυλό, τον κλείνετε στην παλάμη σας έτσι ώστε κατά το κλείσιμο να βγαίνει μικρή ποσότητα. Με το κουταλάκι του γλυκού κόβετε μικρή ποσότητα του χυλού και τη ρίχνετε στο ζεστό λάδι.

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία, ρίχνοντας λίγους- λίγους τους λουκουμάδες στο τηγάνι. Αυτοί θα ανεβαίνουν προς τα πάνω, κι εσείς τα τους γυρίζετε ώστε να ροδίσουν από κάθε πλευρά.

Όσοι είναι έτοιμοι, τους τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι. Στη συνέχεια βάζετε το σιρόπι και τους πασπαλίζετε με κανέλα, γαρίφαλο ή ό.τι άλλο τραβάει η όρεξη σας.

Καλή απόλαυση!
 

Exit mobile version