Στάχτη έγινε και δεύτερο τζαμί στις ΗΠΑ, μέσα σε λίγες μέρες

ΚΟΣΜΟΣ

Στάχτη έγινε και δεύτερο τζαμί στις ΗΠΑ, μέσα σε λίγες μέρες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Κάηκε ολοσχερώς ένα τζαμί στο κέντρο της πόλης Βικτόρια των ΗΠΑ, λίγες ημέρες μετά τη φωτιά που ξέσπασε σε υπό κατασκευή τζαμί στο Όστιν του Τέξας, χωρίς να έχουν ακόμη γνωστοποιηθεί οι αιτίες. Ωστόσο στο ίδιο τζαμί της Βικτόρια, είχαν εισβάλει λίγες ημέρες πριν διαρρήκτες και πήραν ηλεκτρονικές συσκευές. “Είναι ότι χειρότερο να στέκεσαι και […]

30.01.2017 | 11:16

Κάηκε ολοσχερώς ένα τζαμί στο κέντρο της πόλης Βικτόρια των ΗΠΑ, λίγες ημέρες μετά τη φωτιά που ξέσπασε σε υπό κατασκευή τζαμί στο Όστιν του Τέξας, χωρίς να έχουν ακόμη γνωστοποιηθεί οι αιτίες.

Ωστόσο στο ίδιο τζαμί της Βικτόρια, είχαν εισβάλει λίγες ημέρες πριν διαρρήκτες και πήραν ηλεκτρονικές συσκευές.

“Είναι ότι χειρότερο να στέκεσαι και να βλέπεις το κτίριο να καταρρέει. Η φωτιά ήταν τεράστια. Το τζαμί καταστράφηκε ολοσχερώς, αλλά θα το ξαναφτιάξουμε. Ακόμη δεν γνωρίζουμε από τι προήλθε η πυρκαγιά και μας είπαν πως θα χρειαστούν μερικές μέρες για να μας ενημερώσουν οι εμπειρογνώμονες. Μένω 32 χρόνια στην περιοχή και δεν είχαμε ποτέ προβλήματα. Ακόμη και μετά τους ‘Δίδυμους Πύργους’ όλοι ζούσαμε εδώ αγαπημένοι, μουσουλμάνοι και μη μουσουλμάνοι», είπε ο πρόεδρος της ισλαμικής κοινότητας της περιοχής, Shadid Hasmi, εκφράζοντας τη θλίψη του.

Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός διευθυντής της Υπηρεσίας Αμερικανο-μουσουλμανικών σχέσεων, δήλωσε: «Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να εντοπίσουμε τα αίτια αυτής της πράξης. Στη χώρα μας αυξάνονται τα συμβάντα που οφείλονται στον αντι-μουσουλμανισμό και πρέπει να εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα».

Εντωμεταξύ, το 2013 στο τζαμί είχε γραφτεί με σπρέι το σύνθημα‘Η8’ που σημαίνει μίσος, όμως δεν δόθηκε η απαραίτητη σημασία.

Οι Αρχές κάνουν λόγο για κινήσεις που θυμίζουν ΚΚΚ, ενώ ανησυχία προκαλούν οι φωτιές αυτές, λίγο μετά το διάταγμα που υπέγραψε ο Τραμπ.

Exit mobile version