Μονή Βαρνάκοβας: Ανυπολόγιστη καταστροφή, κάηκε ολόκληρο το αρχείο

ΕΛΛΑΔΑ

Μονή Βαρνάκοβας: Ανυπολόγιστη καταστροφή, κάηκε ολόκληρο το αρχείο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Δεν άφησε τίποτα «όρθιο» η φωτιά που ξέσπασε χθες στο ιστορικό μοναστήρι της Βαρνάκοβας, κοντά στη Ναύπακτο. Το μόνο που κατάφερε να σωθεί είναι το παλαιό και το νέο καθολικό της Μονής. Οι μοναχές με τη βοήθεια των αντρών της Πυροσβεστικής έβγαλαν από το φλεγόμενο μοναστήρι τα Ιερά Λείψανα, την θαυματουργική εικόνα της Παναγίας, αλλά […]

30.01.2017 | 10:01

Δεν άφησε τίποτα «όρθιο» η φωτιά που ξέσπασε χθες στο ιστορικό μοναστήρι της Βαρνάκοβας, κοντά στη Ναύπακτο.

Το μόνο που κατάφερε να σωθεί είναι το παλαιό και το νέο καθολικό της Μονής. Οι μοναχές με τη βοήθεια των αντρών της Πυροσβεστικής έβγαλαν από το φλεγόμενο μοναστήρι τα Ιερά Λείψανα, την θαυματουργική εικόνα της Παναγίας, αλλά και πολλά από τα ιερά κειμήλια της Βαρνάκοβας.

Το αρχείο που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα καταστράφηκε ολοσχερώς.

Στην τεράστια επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος 11 οχήματα της Π.Υ. από την Ναύπακτο,την Πάτρα,το Αίγιο,το Μεσολόγγι,την Άμφισσα,από την 6η ΕΜΑΚ υπό τον συντονισμό του διοικητή των πυροσβεστικών δυνάμεων της περιφέρειας αρχιπύραρχου κ.Κυριακόπουλου.

Στο σημείο έφτασαν αμέσως ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φωκίδας κ.κ.Θεόκτιστος, καθώς και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου κ.κ Ιερόθεος.

Η φωτιά προήλθε από ξυλόσομπα, όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες και επεκτάθηκε αμέσως λόγω των ισχυρών ανέμων, αλλά και της ξύλινης κατασκευής.

Exit mobile version