Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Το αλκοόλ έριξε αναίσθητο 17χρονο που διασκέδαζε με φίλους του σε κλαμπ της Πετρούπολης
ΕΛΛΑΔΑ

Το αλκοόλ έριξε αναίσθητο 17χρονο που διασκέδαζε με φίλους του σε κλαμπ της Πετρούπολης

Του Πέτρου Καρσιώτη Το μείζον κοινωνικό θέμα-πρόβλημα, της, υπερβολικής για την ηλικία τους, κατανάλωσης αλκοόλ από τους εφήβους σε μπαρ αλλά και σε πιο κλειστές παρέες, έρχεται με ανησυχητικό πάλι τρόπο στην επικαιρότητα. Ένας 17χρονος μαθητής, έπεσε χωρίς τις αισθήσεις του στο δάπεδο κλαμπ της Πετρούπολης, μετά από κατανάλωση ποτών. Χρειάστηκε η επείγουσα μεταφορά του […]

alkool

Του Πέτρου Καρσιώτη

Το μείζον κοινωνικό θέμα-πρόβλημα, της, υπερβολικής για την ηλικία τους, κατανάλωσης αλκοόλ από τους εφήβους σε μπαρ αλλά και σε πιο κλειστές παρέες, έρχεται με ανησυχητικό πάλι τρόπο στην επικαιρότητα.

Ένας 17χρονος μαθητής, έπεσε χωρίς τις αισθήσεις του στο δάπεδο κλαμπ της Πετρούπολης, μετά από κατανάλωση ποτών. Χρειάστηκε η επείγουσα μεταφορά του στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο του Πειραιά και εν συνεχεία σε άλλη κλινική της ίδιας πόλης.

Το σοβαρό περιστατικό διαδραματίστηκε τη νύχτα του Σαββάτου, σε κλαμπ στην περιοχή της Πετρούπολης.

Ο ανήλικος είχε πάει στο νυχτερινό κατάστημα με παρέα φίλων του, ηλικίας από 15 έως 17 χρόνων.

Οι νεαροί φαίνεται να κατανάλωσαν ποσότητα οινοπνευματωδών την οποία συνόδευσαν και με τα γνωστά σφηνάκια.

Όμως, κάποια στιγμή ένα από τα παιδιά, ο 17χρονος ένοιωσε αδιαθεσία και πριν καλά καλά προλάβει να πει κάτι στην παρέα του, σωριάστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο δάπεδο.

Επικράτησε πανικός στο κατάστημα. Οι γιατροί ήταν αυτοί που ανέλαβαν να συνεφέρουν τον 17χρονο, ο οποίος, το ευτύχημα, λίγες ώρες αργότερα μεταφέρθηκε στο σπίτι του.

Η μητέρα του ανήλικου μόλις πληροφορήθηκε τα συμβάντα, μετέβη στο αστυνομικό Τμήμα Πετρούπολης και υπέβαλε μήνυση κατά του ιδιοκτήτη και υπεύθυνου του κλαμπ της Πετρούπολης, για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, υπό την έννοια ότι έδωσε αλκοόλ σε ανήλικους ενώ αυτό ρητά απαγορεύεται από το Νόμο.

Ο ιδιοκτήτης, μετά τη μήνυση συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Παράλληλα, άλλοι αστυνομικοί ζήτησαν και πήραν δείγματα από τα ποτά που κατανάλωσε ο ανήλικος.

Τα δείγματα θα σταλούν στο Χημείο του Κράτους για να διαπιστωθεί αν τα ποτά ήταν «μπόμπες».

Το τελευταίο βέβαια δεν είναι αναγκαίο να συμβαίνει καθώς η ολέθρια κάποιες φορές επίδραση του αλκοόλ στον οργανισμό των εφήβων, έχει σχέση και με άλλους παράγοντες.

Την τελευταία δεκαετία αυξάνεται ολοένα η κατανάλωση αλκοόλ από 15χρονους, όπως επισημαίνουν έρευνες των παιδοψυχολόγων.

 Το 30% των εφήβων στην Ελλάδα  δηλώνει ότι πίνει» κάποιο ποτό» μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής, οι έφηβοι πρωτοπίνουν μπίρα ή κρασί στα 12-13 και στα 14-15 «περνούν»  στα   πιο «σκληρά  ποτά», όπως το τζιν, η βότκα, η τεκίλα, το ουίσκι κ.λπ. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την πρώιμη κακή συνήθεια παίζει και η  παρουσία αλκοολούχων αναψυκτικών.

Το ανησυχητικό είναι ότι το 15% των εφήβων παραδέχεται ότι έχει μεθύσει πάνω  από τρεις φορές μέσα σε ένα χρόνο. Και είναι ανησυχητικό επειδή το   μεθυσμένο παιδί κινδυνεύει περισσότερο από τον μεθυσμένο ενήλικα. Γίνεται επίσης περισσότερο  επικίνδυνο για τους άλλους.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι έφηβοι πίνουν με συνομήλικους τους σε πάρτι, νυχτερινές εξόδους, σε ιντερνέτ-καφέ κλπ. Σπάνια καταναλώνει μόνος του αλκοόλ ο έφηβος, τουλάχιστον στην αρχή.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις