Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Ασήκωτη” πρόκληση: Οι Τούρκοι αρχηγοί στα Ίμια δύο μέρες πριν την επέτειο! (photos)
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

“Ασήκωτη” πρόκληση: Οι Τούρκοι αρχηγοί στα Ίμια δύο μέρες πριν την επέτειο! (photos)

Δυο μέρες πριν την επέτειο της ιστορικής κρίσης στα Ίμια όπου η Ελλάδα «έχασε» τρεις αξιωματικούς, η Τουρκία προκαλεί με τον χειρότερο τρόπο στο ίδιο μέρος που βάφτηκε με ελληνικό αίμα. Σήμερα το πρωί, περίπου στις 11.00, τουρκικό πλοίο πλησίασε τις βραχονησίδες. Σε αυτό επέβαινε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Χουλουσί Ακάρ μαζί […]

ιμια

Δυο μέρες πριν την επέτειο της ιστορικής κρίσης στα Ίμια όπου η Ελλάδα «έχασε» τρεις αξιωματικούς, η Τουρκία προκαλεί με τον χειρότερο τρόπο στο ίδιο μέρος που βάφτηκε με ελληνικό αίμα.

imia1 imia13

Σήμερα το πρωί, περίπου στις 11.00, τουρκικό πλοίο πλησίασε τις βραχονησίδες.

Σε αυτό επέβαινε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Χουλουσί Ακάρ μαζί με τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας. Ακολουθούσαν δύο σκάφη ανορθόδοξου πολέμου των τουρκικών ειδικών δυνάμεων με κομάντος.
imia12

imia11 imia9

Η ιστοσελίδα της Hurriyet αμέσως έβγαλε έκτακτη είδηση στην οποία επιβεβαίωνε πως μία πυραυλάκατος με την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και τους αρχηγούς των Σωμάτων προσέγγισαν τις βραχονησίδες των Ιμίων.

imia7 imia6 imia5

Η ελληνική κανονιοφόρος «Κραταιός» που μετέβη άμεσα στο σημείο, ειδοποίησε το τουρκικό πλοίο και ζήτησε την αποχώρηση του, τονίζοντας πως παραβιάζει τα ελληνικά ύδατα.

imia4 imia3 imia2

Με τη σειρά τους το παρατηρητήριο της Λέρου και το περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης του ελληνικού Λιμενικού, ειδοποίησε την τουρκική πυραυλάκατο να εγκαταλείψει την θαλάσσια περιοχή.

Μετά από λίγα λεπτά και όλες τις προειδοποιήσεις, όπως μεταδίδουν τα μέσα, η τουρκική πλευρά αποχώρησε. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 20 λεπτά παραμονής τους στα Ίμια.

imia17

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση μέσω του επίσημου διαδικτυακού τόπου, στην οποία αναφέρει το γεγονός. Την είδηση συνοδεύουν 20 φωτογραφίες με τον Τούρκο αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους τρεις αρχηγούς Όπλων στις βραχονησίδες των Ιμίων.

imia16

Η ανακοίνωση

«Ο ΑΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ, μαζί με τους αρχηγούς Στρατού Ξηράς, Ναυτικού και Αεροπορίας επιθεώρησαν την ναυτική βάση Aksaz στις 29 Ιανουαρίου 2017.  Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, δύο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού τους μετέφεραν στην περιοχή των βραχονησίδων Καρντάκ.  Ο Στρατηγός Ακάρ, δήλωσε ότι ως Τουρκικός Στρατός, δρούμε πάντα με βάση την φιλία και την ειρήνη για την προστασία των θαλασσών και των συμφερόντων μας στο Αιγαίο.  Επιπλέον τόνισε ότι η επιμονή, η αποφασιστικότητα και οι προσπάθειες του Τουρκικού Στρατού για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας μας και του έθνους μας στην ξηρά, την θάλασσα και τον αέρα αυξάνονται».

print-screen-ena imia15 imia14 imia13

 

Να σημειωθεί πως στις 31 Ιανουαρίου συμπληρώνονται 21 χρόνια από την κρίση των Ιμίων του 1996. Τρεις Έλληνες αξιωματικοί σκοτώθηκαν εκείνη την ημέρα, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν κατέπεσε κατά την επιστροφή του στη φρεγάτα.

Οι αξιωματικοί βρέθηκαν εκεί να διαπιστώσουν την πληροφορία παρουσίας Τούρκων στα Ίμια.

Αν και η αιτία της κατάρριψης παραμένει άγνωστη, στην Ελλάδα επικρατεί η άποψη ότι το ελικόπτερο καταρρίφθηκε είτε από το Τουρκικό Ναυτικό είτε από τους τούρκους καταδρομείς που υπήρχαν πάνω στο νησί, και ότι η αληθινή αιτία της πτώσης αποκρύφτηκε προκειμένου να λήξει η κρίση.
imia18

imia19 imia20
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις