Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Συνάντηση Τσίπρα Αναστασιάδη στη Λισαβόνα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση Τσίπρα Αναστασιάδη στη Λισαβόνα

Την πρώτη τους τετ α τετ συνάντηση, μετά τις συνομιλίες της Γενεύης, είχαν στη Λισαβόνα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, πριν την έναρξη της 2ης Συνόδου των Μεσογειακών Κρατών. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ηγετών ήταν η προετοιμασία για κοινή πορεία στις συνόδους […]

Tsipras Anastasiades

Την πρώτη τους τετ α τετ συνάντηση, μετά τις συνομιλίες της Γενεύης, είχαν στη Λισαβόνα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, πριν την έναρξη της 2ης Συνόδου των Μεσογειακών Κρατών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ηγετών ήταν η προετοιμασία για κοινή πορεία στις συνόδους της επόμενης εβδομάδας, Λισαβόνας και Μάλτας. Ψηλά στην ατζέντα των θεμάτων επίσης ήταν οι επισκέψεις της Βρετανίδας Πρωθυπουργού, Τερέσα Μέι και της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Ανγκέλα Μέρκελ στην Τουρκία.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει σχετικά για τη συνάντηση, «ενημέρωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και αντάλλαξαν απόψεις σε σχέση με την παρούσα κατάσταση πραγμάτων στις συνομιλίες, με ειδικότερη έμφαση σε θέματα που άπτονται του Κεφαλαίου Ασφάλειας και Εγγυήσεων, όπως και της τουρκικής απαράδεκτης απαίτησης για την παραχώρηση, στο πλαίσιο επίλυσης του Κυπριακού, των τεσσάρων βασικών ελευθεριών της ΕΕ σε Τούρκους υπηκόους στην επανενωμένη Κύπρο».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις