Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Καμμένος: “Η Τουρκία όλο απειλές είναι, να δούμε αν αυτά θα τα πει στον Τραμπ”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: “Η Τουρκία όλο απειλές είναι, να δούμε αν αυτά θα τα πει στον Τραμπ”

Στον Γιώργο Aυτιά μίλησε ο Πάνος Καμμένος και σχολίασε την συμπεριφορά της Τουρκίας, τις απαιτήσεις των δανειστών και την τακτική της αντιπολίτευσης που «κυνηγά» εκλογές. Υποτιμώντας τις απειλές της Τουρκίας για την ακύρωση της συμφωνίας με το προσφυγικό σαν «απάντηση» στην δικαστική απόφαση για τους «οκτώ», είπε πως «τέτοιου είδους απειλές έχουμε δει και στο […]

ipourgos aminasΣτον Γιώργο Aυτιά μίλησε ο Πάνος Καμμένος και σχολίασε την συμπεριφορά της Τουρκίας, τις απαιτήσεις των δανειστών και την τακτική της αντιπολίτευσης που «κυνηγά» εκλογές.

Υποτιμώντας τις απειλές της Τουρκίας για την ακύρωση της συμφωνίας με το προσφυγικό σαν «απάντηση» στην δικαστική απόφαση για τους «οκτώ», είπε πως «τέτοιου είδους απειλές έχουμε δει και στο παρελθόν».

Τόνισε δε, πως η δικαστική εξουσία είναι ανεξάρτητη και δεν θα «ακούσει» τις επιθυμίες της κυβέρνησης.

«Τα ίδια έχει πει και στην Γερμανία, σε λίγες ημέρες θα είναι η Μέρκελ στην Τουρκία, να δούμε τι θα της πει ή τι θα πει και στον Τραμπ».

«Δεν μπορεί η Τουρκία τη στιγμή που θέλει να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να μιλάει για επαναφορά της θανατικής ποινής, δεν μπορεί να έχουμε βασανιστήρια, να γίνονται διωγμοί», ενώ αποκάλυψε την εμπειρία του για πάνω από 400 αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο στις Βρυξέλλες.

«Η απόφαση δεν μπαίνει στο αν αυτοί έχουν λάβει μέρος στο πραξικόπημα ή όχι, αλλά στο αν αυτοί θα σταλούν στην Τουρκία», καταδικάζοντας την απόπειρα πραξικοπήματος, διαχωρίζοντας όμως τη θέση αυτή από το δικαίωμα μιας δίκαιης «ανθρώπινης» δίκης.

Για το προσφυγικό, ο υπουργός Άμυνας τάσσεται υπέρ της πρότασης του Τραμπ, που αφορά στην «δημιουργία ασφαλών ζωνών στα βόρεια της Συρίας για να μείνουν οι πρόσφυγες και να γυρίσουν στα σπίτια τους».

Άλλωστε οι πρόσφυγες βρέθηκαν στην Ευρώπη για να σωθούν από τον ISIS, από τους τρομοκράτες και θέλουν να γυρίσουν στα σπίτια τους», συμπλήρωσε.kammenos panos

Ερωτηθείς από τον Γιώργο Αυτιά για τις παραβιάσεις στον εναέριο χώρο από τα τουρκικά αεροσκάφη, απάντησε: «Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μπει στον ελληνικό εναέριο χώρο αεροπλάνο και να μην αναχαιτιστεί. Η τελευταία προσγείωση είναι δική μας. Οι νατοϊκές δυνάμεις έχουν γίνει μάρτυρες των τουρκικών παραβάσεων, των παραβιάσεων και των υπερπτήσεων».

«Δεσμευόμαστε πως δεν θα πάρουμε νέα μέτρα»

«Η κυβέρνηση εφάρμοσε τα μέτρα και τα εφάρμοσε επιτυχώς. Το 2016 έκλεισε με ένα πλεόνασμα πέραν του αναμενόμενου.  Η χώρα ακολούθησε το πρόγραμμα που συμφώνησε και έχουμε απ’ την άλλη πλευρά τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας που δεν δέχεται για πολιτικούς λόγους, λόγω των εκλογών, να εφαρμόσει αυτά που δεσμεύτηκε» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος.

«Απ’ τη μία το ΔΝΤ λέει ότι πρόγραμμα δεν βγαίνει και πρέπει να κουρευτεί το χρέος και απ’ την άλλη η Ευρώπη να λέει ότι δεν εφαρμόζουμε τα συμφωνημένα. Είναι σαν να έχουμε δύο γιατρούς και να διαφωνούν για τη θεραπεία που πρέπει να ακολουθήσει ο ασθενής».

tsipras«Εμείς απαντάμε ότι αυτά που συμφωνήσαμε τα κάναμε πράξη. Ο ελληνικός λαός παραπάνω μέτρα δεν αντέχει και είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να πάρουμε. Δεν πρόκειται… εμείς δεν πρόκειται να πάρουμε μέτρα περαιτέρω μειώσεως συντάξεων και μισθών», επέμεινε ο υπουργός.

«Αυτά που ζητάνε να νομοθετήσουμε για το 2019 και το 2018 είναι αντίθετα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Γίνεται τώρα να πάρουμε μέτρα για το μέλλον;» συνέχισε και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι μετά τη συνεργασία της με τη «Δράση»  «ουσιαστικά λέει ότι πρέπει να παρθούν επιπλέον μέτρα για τις συντάξεις».

 

«Φέρονται σαν νταβατζήδες»

Χαρακτηρίζοντας νταβατζήδες τους δανειστές, ο κ. Καμμένος μίλησε με πολύ σκληρό ύφος για τους Ευρωπαίους που βλέπουν την Ελλάδα να καταρρέει κι όμως ζητούν συνεχώς νέα μέτρα. «Είναι παλαβά πράγματα αυτά που ακούγονται για μείωση αφορολόγητου ή για νέα μείωση συντάξεων»
«Αυτή είναι η στιγμή η Ευρώπη να αποφασίσει: Αν θέλει να τινάξει την Ευρωζώνη στον αέρα, ας την τινάξει!»

«Αν θέλουν να φέρονται με τον τρόπο που γινόταν σε ελληνικές ταινίες του 50, με τον νταβατζή να ζητάει κάθε μέρα και παραπάνω, ας το κάνουν», υπονοώντας την συμπεριφορά του Βερολίνου.

«Εμείς δεν πρόκειται να εξαθλιώσουμε ανθρώπους που παίρνουν 150 ευρώ τον μήνα» ήταν η καθαρή του τοποθέτηση.

Σε ακόμη πιο έντονο ύφος, συνέχισε: «Δεν έχουμε να πάρουμε κανένα καπελάκι μας και να φύγουμε. Τη λαϊκή εντολή εμείς την εφαρμόσαμε και την εφαρμόζουμε. Είναι η σειρά τους να εφαρμόσουν τη συμφωνία που έχουν υπογράψει. Αν ζορίσει ο κ. Σόιμπλε θα ζορίσουμε κι εμείς, δε κατάλαβα!».metra

«Αν θέλει να φύγει η Γερμανία από την Ευρώπη ας το αποφασίσει η Γερμανία. Η Ευρώπη δεν ανήκει στη Γερμανία. Και στο εσωτερικό της Ευρώπης είναι διαφορετικές οι απόψεις της κυρίας Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε».

«Ο Θεός είναι βοηθός και θα πρέπει ο ελληνικός λαός να είναι ενωμένος».

«Αυτό που κάνει ο κ. Μητσοτάκης που λέει ότι θα εφαρμόσει τα μέτρα που ζητάει του ΔΝΤ προκειμένου να αποκομίσει ένα νεύμα από το εξωτερικό, κάνει λάθος», κατέληξε ο υπουργός Άμυνας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις