Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Οι Τούρκοι προμηθεύονται “ενισχύσεις”:100 εκατ. λίρες για μαχητικά αεροσκάφη
ΚΟΣΜΟΣ

Οι Τούρκοι προμηθεύονται “ενισχύσεις”:100 εκατ. λίρες για μαχητικά αεροσκάφη

Περισσότερα από 100 εκατομμύρια λίρες αξίζει το συμβόλαιο που υπέγραψε η Τουρκία με την Βρετανία για ενίσχυση του εξοπλισμού της. Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Τουρκίας, η βρετανική BAE Systems έδωσε τα χέρια με την Turkish Aerospace Industries για την κατασκευή μιας νέας γενιάς τουρκικών μαχητικών. “Η συμφωνία σημαδεύει την έναρξη μιας νέας και ενισχυμένης […]

tourkia opla

Περισσότερα από 100 εκατομμύρια λίρες αξίζει το συμβόλαιο που υπέγραψε η Τουρκία με την Βρετανία για ενίσχυση του εξοπλισμού της.

Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Τουρκίας, η βρετανική BAE Systems έδωσε τα χέρια με την Turkish Aerospace Industries για την κατασκευή μιας νέας γενιάς τουρκικών μαχητικών.

“Η συμφωνία σημαδεύει την έναρξη μιας νέας και ενισχυμένης εμπορικής σχέσης με την Τουρκία”, δήλωσε η Τερέζα Μέι, που συνάντησε σήμερα τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.

“Η BAE Systems και η TAI υπέγραψαν σήμερα ένα ‘πρωτόκολλο συμφωνίας’ που εγκαθιδρύει έναν συνεταιρισμό για την ανάπτυξη του φιλόδοξου συστήματος Turkish Fighter Programme TF-X”, αναφέρει η ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.

“Η συνεργασία μας στα θέματα της άμυνας και της ασφάλειας είναι σημαντική και υποστηρίζεται από το γεγονός ότι η Τουρκία είναι ένα σημαντικός σύμμαχος στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ”, εξηγεί η Τερέζα Μέι που σκοπεύει να «ζεστάνει» τις σχέσεις της με την Τουρκία, τώρα που αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εκπρόσωπος της Μέι δήλωσε πως αυτή η συμφωνία άνοιξε τον δρόμο για συμφωνίες δισεκατομμυρίων λιρών, που θα υπογραφούν μέσα στην εικοσαετία.

“Η συμφωνία επιβεβαιώνει μια συνεχή συνεργασία για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη του αεροσκάφους”, διευκρίνισε ο γενικός διευθυντής της BAE Systems, Ίαν Κινγκ.

Ο στρατός της Τουρκίας δίνει καθημερινά μάχες στη βόρεια Συρία, προσπαθώντας να εξολοθρεύσει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις