Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Παπαδημητρίου: “Δεν θα λειτουργήσει ο κόφτης γιατί θα υπερκαλύψουμε τους στόχους”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παπαδημητρίου: “Δεν θα λειτουργήσει ο κόφτης γιατί θα υπερκαλύψουμε τους στόχους”

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ανέφερε κατηγορηματικά ότι: «δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα για το 2019 και μετά». Ο κ. Παπαδημητρίου βρίσκεται στην Ρόδο, για να παραστεί σε εκδήλωση που οργανώνει η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και σε δηλώσεις του επιβεβαίωσε  ότι «διαπραγματεύσεις με τους δανειστές είναι σκληρές, αλλά σε καμία περίπτωση […]

pap

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ανέφερε κατηγορηματικά ότι: «δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα για το 2019 και μετά».

Ο κ. Παπαδημητρίου βρίσκεται στην Ρόδο, για να παραστεί σε εκδήλωση που οργανώνει η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και σε δηλώσεις του επιβεβαίωσε  ότι «διαπραγματεύσεις με τους δανειστές είναι σκληρές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παραβιαστούν οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης».

Ενώ, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επισημαίνοντας το γεγονός ότι από το 2010 όλες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για τις αξιολογήσεις και τα προγράμματα βγαίνουν λανθασμένες παταγωδώς.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να αποδεχόμαστε αυτές τις εκτιμήσεις στις πλάτες των πολιτών της χώρας», τόνισε κατηγορηματικά ο κ. Παπαδημητρίου ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο “κόφτης” δημοσίων δαπανών που ζητούν ως εγγύηση οι δανειστές, δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, διότι όπως και το 2016 οι στόχοι θα υπερκαλυφτούν. Ο υπουργός Οικονομίας εξέφρασε, επίσης, την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας ότι ήδη η χώρα έχει αλλάξει σελίδα και ότι στόχος παραμένει η αύξηση των επενδύσεων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις