Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ο Μοσχοβισί τραβάει το αυτί του Σόιμπλε για χάρη της Αθήνας!
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Μοσχοβισί τραβάει το αυτί του Σόιμπλε για χάρη της Αθήνας!

Του Γιώργου Αυτιά   Ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών τράβηξε το αυτί του Σόιμπλε, λέγοντάς του ότι «προτεραιότητα στην τρέχουσα φάση αποτελεί η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης κι όχι ο ρόλος του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα…». Κατά τον Πιερ Μοσκοβισί, «η Κομισιόν θεωρεί τον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αποφασιστικό, αλλά προτεραιότητα δεν είναι το […]

Του Γιώργου Αυτιά

Moschovisi

 

Ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών τράβηξε το αυτί του Σόιμπλε, λέγοντάς του ότι «προτεραιότητα στην τρέχουσα φάση αποτελεί η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης κι όχι ο ρόλος του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα…». Κατά τον Πιερ Μοσκοβισί, «η Κομισιόν θεωρεί τον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αποφασιστικό, αλλά προτεραιότητα δεν είναι το θεσμικό πλαίσιο, αλλά η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό. Είχα μια πολύ θετική ανταλλαγή απόψεων με την Κριστίν Λαγκάρντ στις 19 Φεβρουαρίου. Θεωρούμε το ΔΝΤ έναν θεσμό με αποφασιστικό ρόλο στο πρόγραμμα» τονίζει ο Γάλλος επίτροπος.

«Υπάρχουν ακόμα μερικά ζητήματα στο τραπέζι. Με κάποιες προσπάθειες και από τις δύο πλευρές θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε γρήγορα στην ολοκλήρωση», αναφέρει ο Γάλλος πολιτικός, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό ήταν και το μήνυμα της πρόσφατης συνάντησης με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών. Είμαι, επίσης, βέβαιος ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στην συμφωνία του Δεκεμβρίου και να ξεκλειδώσουμε σύντομα τα μέτρα βραχυπρόθεσμου χρέους, αφού ελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές οι δεσμεύσεις για την δημοσιονομική πορεία το 2017 και το 2018».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις