Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Μέγαρο Μαξίμου: Δεν συναινούμε στη νομοθέτηση μέτρων εκ των προτέρων
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Μέγαρο Μαξίμου: Δεν συναινούμε στη νομοθέτηση μέτρων εκ των προτέρων

Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί να προχωρήσει στη νομοθέτηση μέτρων εκ των προτέρων είναι το μήνυμα που αποστέλλει  προς τους δανειστές το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτό διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup τονίζοντας πώς αξιολογούν ως πολύ θετικό το γεγονός ότι αναγνωρίστηκε η καλή εικόνα της ελληνικής οικονομίας. Όχι στη νομοθέτηση νέων […]

maximou

Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί να προχωρήσει στη νομοθέτηση μέτρων εκ των προτέρων είναι το μήνυμα που αποστέλλει  προς τους δανειστές το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτό διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup τονίζοντας πώς αξιολογούν ως πολύ θετικό το γεγονός ότι αναγνωρίστηκε η καλή εικόνα της ελληνικής οικονομίας.

Όχι στη νομοθέτηση νέων μέτρων για μετά το 2018

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, επιμέρους στοιχεία που επιβεβαιώνουν την εικόνα αυτή, είναι το ότι το 2016 θα κλείσει πιθανότατα με θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη. Επίσης η χρονιά θα κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2%, -κάτι που αναγνωρίστηκε και από τον πρόεδρο του Eurogroup, όπως επισημαίνουν.

Η Αθήνα θέλει να δείξει στους ευρωπαίους εταίρους μας και το ΔΝΤ πώς δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν οι «παράλογες απαιτήσεις» τους  με τη νομοθέτηση τώρα μέτρων, τα οποία εφαρμοστούν μετά το 2018.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, δεν έχει ακόμη καθοριστεί το πότε επιστρέφουν τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών στην ελληνική πρωτεύουσα. Την ίδια ώρα, οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν σχετικά με τη συμμετοχή ή μη, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, η έκθεση βιωσιμότητας του Ταμείου να προαναγγέλλει, ουσιαστικά, την απόφασή να αρνηθεί να χρηματοδοτήσει το ελληνικό πρόγραμμα.

Οι επαφές Τσίπρα στη Λισαβόνα

Καθοριστική για τις εξελίξεις αναμένεται να είναι και η συνεδρίαση της 6ης Φεβρουαρίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που θα αφορά στην Ελλάδα. Μέχρι εκείνη την ημέρα, οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν με πυρετώδη ρυθμό  προκειμένου να εξευρεθεί λύση που θα ικανοποιεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Ο Αλέξης Τσίπρας πετάει με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο σήμερα για τη Λισαβόνα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, συναντήσεις στο περιθώριο της Συνόδου των χωρών του Νότου (όπως για παράδειγμα με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ), προσπαθώντας να πείσει εκ νέου για την αναγκαιότητα πολιτικής λύσης. Σημαντική για τη χώρα μας θεωρείται και η επόμενη βδομάδα καθώς τότε είναι προγραμματισμένη η Σύνοδος κορυφής στη Μάλτα.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις