Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έξω από τη Βουλή οι επιστήμονες της ειδικής αγωγής (pic-vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Έξω από τη Βουλή οι επιστήμονες της ειδικής αγωγής (pic-vid)

Έξω από τη Βουλή έχουν συγκεντρωθεί οι επιστήμονες ειδικής αγωγής και ζητούν αν δουν τον Αλέξη Τσίπρα, διαμαρτυρόμενοι για τις νέες συνθήκες πληρωμών του ΕΟΠΥ. Κρατώντας πανό με σκληρά συνθήματα, όπως «Πρώτη φορά αριστερά, κόβει δικαιώματα από τα παιδιά», «Για κανένα λόγο για καμία αιτία δεν υποβαθμίζουμε την λογοθεραπεία», «Η ειδική αγωγή είναι αγαθό και […]

poreia

Έξω από τη Βουλή έχουν συγκεντρωθεί οι επιστήμονες ειδικής αγωγής και ζητούν αν δουν τον Αλέξη Τσίπρα, διαμαρτυρόμενοι για τις νέες συνθήκες πληρωμών του ΕΟΠΥ.

Κρατώντας πανό με σκληρά συνθήματα, όπως «Πρώτη φορά αριστερά, κόβει δικαιώματα από τα παιδιά», «Για κανένα λόγο για καμία αιτία δεν υποβαθμίζουμε την λογοθεραπεία», «Η ειδική αγωγή είναι αγαθό και όχι διακύβευμα μνημονιακό» και «Οι θεραπείες των παιδιών δεν είναι για παζάρι», δείχνουν τη δυσαρέσκεια τους σε μέτρα που καταστρέφουν τον κλάδο των ειδικών επιστημών.

Οι επιστήμονες ζητούν να μην μειωθεί ο προϋπολογισμός της ειδικής αγωγής, να θεσπιστούν όροι για την ίδρυση κέντρων και να επανεξετάσει τη στάση της που οδηγεί στο λουκέτο εκατοντάδων θεραπευτηρίων. Σκοπεύουν μάλιστα να παραδώσουν ψήφισμα στον αντιπρόεδρο της Βουλής.

Με τις νέες αλλαγές τον κλάδο των ειδικών επιστημών, οι επαγγελματίες δεν γνωρίζουν πόσα χρήματα θα παίρνουν για τις υπηρεσίες τους, ενώ φοβούνται πολύ για το μέλλον των συγκεκριμένων επαγγελμάτων.

«Αυτή η κοινωνική πολιτική δεν βοηθάει καθόλου τα παιδιά που έχουν ανάγκη αυτή τη θεραπεία. Ήταν τελείως προσχηματική η διαδικασία που ακολούθησε το υπουργείο. Στερεί από τους γονείς τη δυνατότητα να διαλέξουν έναν θεραπευτή που τους ταιριάζει», λέει ο εκπρόσωπος των Λογοθεραπευτών.

Ήταν συνειδητή αυτή η επαγγελματική επιλογή μας. Καλούμαστε μετά από τόσα χρόνια να υπερασπιστούμε την ποιότητα της δουλειάς μας γιατί το κράτος έβγαλε μια σύμβαση που είναι στον αέρα, δεν έχει στοιχεία ότι αυτό μπορεί να δουλέψει στην Ελλάδα, έχει ασάφειες ενώ μας ζητούν να υπογράψουμε εν λευκώ και θα δούμε. Το θα δούμε σε παιδιά που έχουν προβλήματα είναι απερίσκεπτο», αναφέρει η Όλγα Αντωνίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις