Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μιχαήλ Γκορμπατσώφ: “Ο κόσμος προετοιμάζεται για πόλεμο”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιχαήλ Γκορμπατσώφ: “Ο κόσμος προετοιμάζεται για πόλεμο”

Άρθρο που σίγουρα προκαλεί προβληματισμό αλλά και φόβο, δημοσιοποιεί το περιοδικό Time, με την υπογραφή του πρώην ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσώφ. Ο Γκορμπατσώφ κάνει λόγο για πυρηνική απειλή που μοιάζει σύντομα να «σκάει» και συμπληρώνει πως «φαίνεται σαν ο κόσμος να προετοιμάζεται για πόλεμο». «Απόλυτη προτεραιότητα» είναι η εξαφάνιση των όπλων, λέει ο […]

gorbatsof

Άρθρο που σίγουρα προκαλεί προβληματισμό αλλά και φόβο, δημοσιοποιεί το περιοδικό Time, με την υπογραφή του πρώην ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσώφ.

Ο Γκορμπατσώφ κάνει λόγο για πυρηνική απειλή που μοιάζει σύντομα να «σκάει» και συμπληρώνει πως «φαίνεται σαν ο κόσμος να προετοιμάζεται για πόλεμο».

«Απόλυτη προτεραιότητα» είναι η εξαφάνιση των όπλων, λέει ο πρώην ηγέτης και καλεί τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και τον Πρόεδρο της Ρωσίας να συμμαχήσουν ώστε να εξαλειφθεί η πυρηνική απειλή που μοιάζει να πλησιάζει όλο και περισσότερο.

 

Μάλιστα τονίζει, πως οι δύο χώρες οφείλουν να πιέσουν το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ώστε να προχωρήσει μια παγκόσμια συνεργασία κατά των πυρηνικών όπλων.pirinikos polemos

«Κανένα πρόβλημα δεν επείγει περισσότερο αυτή τη στιγμή από τη στρατιωτικοποίηση της πολιτικής και τα όπλα. Αυτό πρέπει να σταματήσει.

Η κατάσταση είναι υπερβολικά επικίνδυνη» γράφει ο Γκορμπατσώφ, σε ένα άρθρο που φαίνεται να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

«Οι πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες ακούγονται όλο και περισσότερο έτοιμοι για πόλεμο με τους σχολιαστές και τους δημοσιογράφους να συμμετέχουν στην “πολεμοχαρή χορωδία”. Φαίνεται σαν ο κόσμος να προετοιμάζεται για πόλεμο», επαναλαμβάνει ο 85χρονος πρώην ηγέτης.

Κι όλα αυτά, όταν η κατάσταση είναι ήδη τεταμένη με τις κατηγορίες για ρωσικό δάκτυλο στις εκλογές των ΗΠΑ, την ανάμιξη της Ρωσίας στον πόλεμο στη Συρία και μια κατάσταση στο παγκόσμιο σκηνικό που μοιάζει σαν σχοινί έτοιμο να σπάσει.

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις