Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μη διαπραγματεύσιμη η συμμετοχή του ΔΝΤ ξεθαρίζει ο Ντάισελμπλουμ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μη διαπραγματεύσιμη η συμμετοχή του ΔΝΤ ξεθαρίζει ο Ντάισελμπλουμ

Ξεκάθαρο ήταν προς την Αθήνα το μήνυμα του Γερούν Ντάισελμπλουμ που δήλωσε ότι δεν είναι διαπραγματεύσιμη η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα. «Εάν υπάρξουν μελλοντικά προγράμματα, θα μπορούσαν να υλοποιηθούν χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Ωστόσο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα το Ταμείο ήταν εδώ από την αρχή και έχει όλη την τεχνογνωσία […]

daiselbloom

Ξεκάθαρο ήταν προς την Αθήνα το μήνυμα του Γερούν Ντάισελμπλουμ που δήλωσε ότι δεν είναι διαπραγματεύσιμη η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Εάν υπάρξουν μελλοντικά προγράμματα, θα μπορούσαν να υλοποιηθούν χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Ωστόσο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα το Ταμείο ήταν εδώ από την αρχή και έχει όλη την τεχνογνωσία για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Η δική του συνεισφορά σε επίπεδο τεχνογνωσίας, αλλά και σε επίπεδο δημοσιονομικού πλαισίου είναι κάτι που εκτιμούμε πάρα πολύ», επισήμανε ο πρόεδρος του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

«Επίσης, υπάρχουν κάποια κράτη μέλη τα οποία επιθυμούσαν οπωσδήποτε τη συμμετοχή του ΔΝΤ σε αυτό το πρόγραμμα», υπογράμμισε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Δείτε τη δήλωσή του

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις