Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Μια απλή συνήθεια με το ταίρι σας, είναι εγγύηση για εύκολο και ποιοτικό ύπνο
ΥΓΕΙΑ

Μια απλή συνήθεια με το ταίρι σας, είναι εγγύηση για εύκολο και ποιοτικό ύπνο

  Σε μία εποχή που τα προβλήματα και η δύσκολη καθημερινότητα μας στερούν τον αρκετό και ποιοτικό ύπνο, οι επιστήμονες αναζητούν τρόπους να γλιτώσουμε από τις δυσάρεστες και καταστροφικές αυπνίες. Ένας από αυτούς, είναι η επικοινωνία που έχουμε με το ταίρι μας και κατά πόσο περιλαμβάνει ευχάριστες στιγμές ή υπέροχα νέα από την ημέρα. Ερευνητές […]

 

people, rest and relationships concept - happy couple sleeping in bed at home

Σε μία εποχή που τα προβλήματα και η δύσκολη καθημερινότητα μας στερούν τον αρκετό και ποιοτικό ύπνο, οι επιστήμονες αναζητούν τρόπους να γλιτώσουμε από τις δυσάρεστες και καταστροφικές αυπνίες.

Ένας από αυτούς, είναι η επικοινωνία που έχουμε με το ταίρι μας και κατά πόσο περιλαμβάνει ευχάριστες στιγμές ή υπέροχα νέα από την ημέρα.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Γκονζάγκα της Ουάσινγκτον απέδειξαν πως όταν τα ζευγάρια μοιράζονται καλά νέα, ο ύπνος τους είναι ποιοτικός κι ευχάριστος.

Οι επιστήμονες βασίστηκαν σε έρευνες που είχαν πραγματοποιηθεί παλαιότερα, σύμφωνα με τις οποίες η υγιής σχέση με δύο ανθρώπους που εκφράζονται με αγάπη και τρυφερότητα, αποτελεί εγγύηση για την ψυχική ισορροπία και τον καλό ύπνο. Μέχρι τώρα οι ειδικοί έδιναν έμφαση στην επίδραση μόνο των αρνητικών νέων της ημέρας στον ύπνο.

«Πλέον όμως γνωρίζουμε ότι είναι εξίσου σημαντικό –αν όχι πιο σημαντικό– να μοιράζεται κανείς και τα καλά νέα. Οι άνθρωποι μπορούν πραγματικά να επωφεληθούν από κάτι τόσο απλό», » αναφέρει η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Σάρα Άρπιν.

Οι επιστήμονες έδωσαν ερωτηματολόγια σε 162 ζευγάρια, είτε παντρεμένα είτε που συζούσαν, και επί 32 ημέρες έπρεπε να καταγράφουν την καθημερινότητα τους. ipnos agkalia

Για την ακρίβεια, οι ερωτήσεις αφορούσαν στο τι καλό συνέβη μέσα στην ημέρα, αν το μοιράστηκαν με το ταίρι τους και πώς αντέδρασε εκείνο. Στη συνέχεια ανέφεραν πόσο όμορφα αισθάνονται μέσα στη σχέση τους και πόσο ο ύπνος τους είναι ποιοτικός.

Τα αποτελέσματα, αποδεικνύουν πόσο σημαντικό είναι να ανταλλάζουμε με τον σύντροφο μας τα ευχάριστα νέα της ημέρας, εφόσον φυσικά υπάρχει ο αναμενόμενος ενθουσιασμός.

Όσοι από τους συμμετέχοντες συζητούν για τα καλά νέα της ημέρας με τον άνθρωπο τους και μοιράζονται τη χαρά, δηλώνουν ευτυχισμένοι και απολαμβάνουν τον ύπνο τους.

Τα συμπεράσματα της μελέτης, ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο του πρόσφατου συνεδρίου της Εταιρείας για την Προσωπικότητα και την Κοινωνική Ψυχολογία και δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμη σε κάποιο επιστημονικό περιοδικό.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις