Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σάλος με τις δηλώσεις Ταγιάνι: αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία» (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με τις δηλώσεις Ταγιάνι: αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία» (vid)

Λίγο μετά τις φωτογραφίες με τους νεοσύλλεκτους Αλβανούς που προσέβαλαν τη χώρα μας, έρχονται στη δημοσιότητα οι δηλώσεις του νέου προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, σχετικά με τα Σκόπια. Στην ομιλία του στα Σκόπια τον περασμένο Φεβρουάριο, λίγο πριν εκλεγεί στην προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου, ο Ταγιάνι αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία»! Σαν να μην φτάνει […]

tagianiΛίγο μετά τις φωτογραφίες με τους νεοσύλλεκτους Αλβανούς που προσέβαλαν τη χώρα μας, έρχονται στη δημοσιότητα οι δηλώσεις του νέου προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, σχετικά με τα Σκόπια.

Στην ομιλία του στα Σκόπια τον περασμένο Φεβρουάριο, λίγο πριν εκλεγεί στην προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου, ο Ταγιάνι αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία»!

Σαν να μην φτάνει αυτό, υποστηρίζει πως ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Φίλιππος ο Β’ ήταν πρόγονοι των Σκοπιανών!

«Η Μακεδονία είναι μια όμορφη χώρα. Όλοι στην Ιταλία γνωρίζουν την Μακεδονία. Γιατί; Γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Φίλιππος ο Μακεδών είναι πολύ δημοφιλείς πρόγονοί σας. Χωρίς τον Αλέξανδρο δεν έχουμε την Ευρώπη, γιατί ήταν ο πρώτος βασιλιάς που σταμάτησε την εισβολή από το Ιράν και από εκείνες τις χώρες. Γι’ αυτό τον λένε Μέγα Αλέξανδρο, γιατί ενδυνάμωσε τα ευρωπαϊκά σύνορα».

Η στάση του Ταγιάνι έγινε γνωστή από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και αμέσως ξέσπασαν αντιδράσεις από τον πολιτικό χώρο.

Ο Κώστας Χρυσογόνος, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου ανιστόρητο και επιπόλαιο, ενώ για την Ελίζα Βόζεμπεργκ  ο Ταγιάνι είναι «αγεωγράφητος».

European Parliament's presidential candidate Antonio Tajani attends the election of the new President of the European Parliament in Strasbourg, France, January 17, 2017. REUTERS/Christian Hartmann

Φανταστείτε η μητέρα του κυρίου Ταγιάνι να μην ήταν καθηγήτρια αρχαίων ελληνικών, τι θα έλεγε», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Το όνομα της χώρας είναι ΠΓΔΜ. Η Μακεδονία, ο τόπος που γεννήθηκαν Αλέξανδρος και Φίλιππος είναι στην Ελλάδα. Μεγάλο σφάλμα Πρόεδρε», έγραψε στο Twitter η Μαρία Σπυράκη της ΝΔ, ενώ και ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολίασε τις προκλητικές δηλώσεις του Ταγιάνι με αυστηρό ύφος.

«Ο Αν.Ταγιάνι υπέπεσε σε θεσμικό κ ιστορικό ατόπημα. Οι Σλαβομακεδόνες δεν είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οφείλει δημόσια επανόρθωση. Ο Πρόεδρος του ΕΚ οφείλει να τηρεί έμπρακτα τις αποφάσεις της ΕΕ κ του ΟΗΕ για την FYROM. Αύριο το πρωί, του αποστέλλω σχετική επιστολή», είπε χαρακτηριστικά.

Εκ μέρους του γραφείου Τύπου του Αντόνιο Ταγιάνι ενημέρωσε ότι προς το παρόν ο πρόεδρος δεν θα προβεί σε καμία δήλωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις