Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πρόστιμο σε Πανεπιστήμιο που έβαλε φοιτητές να πιουν 300 κούπες καφέ
ΚΟΣΜΟΣ

Πρόστιμο σε Πανεπιστήμιο που έβαλε φοιτητές να πιουν 300 κούπες καφέ

Αν και έχει αποδειχθεί πως ο καφές προσφέρει οφέλη στον οργανισμό, ωστόσο δεν παύει να είναι ένα ρόφημα που η υπερβολική κατανάλωση του «σκοτώνει». Πολλοί είναι αυτοί που πίνουν 4 ή 5 κούπες καφέ την ημέρα, με τα αποτελέσματα να εμφανίζονται αργότερα αν δεν έχουν ήδη διαλύσει τον οργανισμό, όμως ποιος θα έπινε 300 φλιτζάνια; […]

kafedes

Αν και έχει αποδειχθεί πως ο καφές προσφέρει οφέλη στον οργανισμό, ωστόσο δεν παύει να είναι ένα ρόφημα που η υπερβολική κατανάλωση του «σκοτώνει».

Πολλοί είναι αυτοί που πίνουν 4 ή 5 κούπες καφέ την ημέρα, με τα αποτελέσματα να εμφανίζονται αργότερα αν δεν έχουν ήδη διαλύσει τον οργανισμό, όμως ποιος θα έπινε 300 φλιτζάνια;

Κι όμως, δύο φοιτητές του Πανεπιστημίου Northumbria στο Νιούκαστλ της Αγγλίας το έκαναν, στα πλαίσια ενός πειράματος, ωστόσο δεν άντεξαν ως το τέλος.

Τα δύο παιδιά δέχτηκαν δύο χρόνια πριν να γίνουν «πειραματόζωα», σε μία έρευνα που ήθελε να εξετάσει τις επιπτώσεις του καφέ στην συμπεριφορά του οργανισμού.

Ενώ είχαν πιει περίπου 150 κούπες ο καθένας μέσα στην ίδια μέρα, ο Alex Rossetto και ο Luke Parkin, φοιτητές αθλητικής επιστήμης, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τη ζωή τους να κρέμεται από μία κλωστή. Ο Rossetto, ακόμη και τώρα έχει σοβαρή απώλεια μνήμης.

Το Πανεπιστήμιο, μετά τη μήνυση που κατέθεσαν τα δύο παιδιά, είναι υποχρεωμένο να πληρώσει πρόστιμο 400.000 λιρών, με τον υπεύθυνο καθηγητή να λέει στην απολογία του πως έγινε λάθος. Έπρεπε να πιουν 30 και όχι 300 κούπες!
 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις