Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ο ποιητής των “αιδοίων” και βουλευτής του Σύριζα έγραψε τη νέα του συλλογή
ΕΛΛΑΔΑ

Ο ποιητής των “αιδοίων” και βουλευτής του Σύριζα έγραψε τη νέα του συλλογή

O Τάσος Κουράκης, αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΎΡΙΖΑ, έγινε πολύ γνωστός στο κοινό ως ο «ποιητής των αιδοίων». Η ποιητική συλλογή του με τίτλο Ιερωτικόν που είχε εκδοθεί το 2009, είχε προκαλέσει αντιδράσεις εξαιτίας του πολύ «τολμηρού» λεξιλογίου. «Δεν είναι ότι κόβω τα στήθη μου / για να συναντηθώ / μαζί του / […]

kourakis

O Τάσος Κουράκης, αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΎΡΙΖΑ, έγινε πολύ γνωστός στο κοινό ως ο «ποιητής των αιδοίων».

Η ποιητική συλλογή του με τίτλο Ιερωτικόν που είχε εκδοθεί το 2009, είχε προκαλέσει αντιδράσεις εξαιτίας του πολύ «τολμηρού» λεξιλογίου.

«Δεν είναι ότι κόβω τα στήθη μου / για να συναντηθώ / μαζί του / είναι ότι εκείνος ξεριζώνει το αιδοίο του / και γίνεται ένα μαζί μου / σε παραλληλία αφής»,

και από την άλλη «Ενώναμε τα αιδοία μας καταργώντας την εσοχή της και την εξοχή μου / κατακτώντας την παλινόρθωση του ανδρόγυνου / όπου ο άνδρας αποκτά αιδοίο χωρίς εξοχή και η γυναίκα εσοχή με πλήρωση / Έτσι που ο άνδρας γράφεται πλέον με Άλφα κεφαλαίο και η γυναίκα με Θήτα κεφαλαίο», έγραφε στο Ιερωτικόν.

Η νέα του συλλογή με τίτλο «Επί σωμάτων λέξεων» θα παρουσιαστεί την Τρίτη 31 Ιανουαρίου με τον Τάσο Κουράκη να μιλά πάλι για τον έρωτα με τον δικό του τρόπο.

«Έρωτας είναι/όταν, καθώς ανάμεσα στα σκέλια της,/αναρωτηθείς για κλάσμα δευτερολέπτου μήπως/τότε/πρωτοβγαίνεις στη ζωή και αντικρίζεις το φως!», είναι ένα μικρό απόσπασμα της συλλογής. Το ίδιο ύφος χρησιμοποιεί και στην πρόσκληση για την παρουσίαση στο βιβλιοπωλείο Ιανός: «όταν τα κορμιά του έρωτα/ανασμιλεύονται/Οι λεγεώνες της ιστορίας/αποδομούνται», αναφέρει.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις