Hotspot Σάμου: Oι μετανάστες ζουν στην παγωνιά και στα σκουπίδια (vid)

ΕΛΛΑΔΑ

Hotspot Σάμου: Oι μετανάστες ζουν στην παγωνιά και στα σκουπίδια (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Στο hotspot της Σάμου και ανάμεσα στους μετανάστες που επιβιώνουν κάτω από δύσκολες συνθήκες, βρέθηκε απεσταλμένος της Deutsche Welle για να καταγράψει με την κάμερα του την κατάσταση. Ο Oliver Sallet, δημοσιογράφος της εφημερίδας, ενημέρωσε μέσω Twitter για την προσπάθεια των αστυνομικών να μην επιτρέψει στο συνεργείο να μπει στο hotspot, εκφράζοντας γι’ αυτό την […]

26.01.2017 | 09:56

Στο hotspot της Σάμου και ανάμεσα στους μετανάστες που επιβιώνουν κάτω από δύσκολες συνθήκες, βρέθηκε απεσταλμένος της Deutsche Welle για να καταγράψει με την κάμερα του την κατάσταση.

Ο Oliver Sallet, δημοσιογράφος της εφημερίδας, ενημέρωσε μέσω Twitter για την προσπάθεια των αστυνομικών να μην επιτρέψει στο συνεργείο να μπει στο hotspot, εκφράζοντας γι’ αυτό την απογοήτευση του.

Το ρεπορτάζ, που εντέλει ολοκληρώθηκε, δείχνει την καθημερινή «μάχη» των μεταναστών με το ψύχος, τις άθλιες εγκαταστάσεις αλλά και τα σκουπίδια που έχουν γεμίσει κάθε γωνιά.

Ο Μοχάμεντ, που ζει στον καταυλισμό, μιλά στην κάμερα για τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και την μυρωδιά των σκουπιδιών που δεν έχουν ακόμη απομακρυνθεί.

Πιο τυχερή μέσα στην ατυχία της, εμφανίζεται μια οικογένεια από τη Συρία που μένει σε κάποιο οίκημα, όμως τα προβλήματα είναι πολλά.

«Εδώ είναι το ρεπορτάζ. Δραματικό», συμπληρώνει στην ανάρτηση του ο Sallet.

Exit mobile version