Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / H Ελλάδα στα Oscar: Ο “Αστακός” και το “4.1 Miles” μας πάνε Χόλιγουντ!
LIFESTYLE

H Ελλάδα στα Oscar: Ο “Αστακός” και το “4.1 Miles” μας πάνε Χόλιγουντ!

Η μέρα των Oscar πλησιάζει και οι λάτρεις της μεγάλης οθόνης ήδη άρχισαν να στοιχηματίζουν σε ποιους θα καταλήξουν τα χρυσά ιστορικά αγαλματίδια.   Ο Τζέισον Ράιτμαν με πολλούς ακόμη ηθοποιούς και ανθρώπους του χώρου, ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες με την Ελλάδα να βρίσκεται και πάλι στις σκέψεις των υπευθύνων!       Το La La […]

la la landΗ μέρα των Oscar πλησιάζει και οι λάτρεις της μεγάλης οθόνης ήδη άρχισαν να στοιχηματίζουν σε ποιους θα καταλήξουν τα χρυσά ιστορικά αγαλματίδια.

 

Ο Τζέισον Ράιτμαν με πολλούς ακόμη ηθοποιούς και ανθρώπους του χώρου, ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες με την Ελλάδα να βρίσκεται και πάλι στις σκέψεις των υπευθύνων!

 

 

 

Το La La Land του Ντάμιεν Σαζέλ με 14 υποψηφιότητες είναι το φαβορί της βραδιάς ενώ ακολουθούν τα Moonlight και Arrivalla la land με  8 υποψηφιότητες το καθένα. Η κορυφαία Μέριλ Στριπ εντυπωσιάζει ακόμα μία φορά,  καθώς παρά τα 67 της χρόνια, καταφέρνει να ερμηνεύει με τρόπο συγκλονιστικό.

 

Η ηθοποιός μετά από 3 χρυσά αγαλματάκια στην κατοχή της, είναι υποψήφια για 20η φορά, για την ταινία “Φλόρενς: Φάλτσο Σοπράνο“, όπου ενσαρκώνει μία από τις πιο φάλτσες τραγουδίστριες που υπήρξαν σε παγκόσμιο επίπεδο.

astakos lanthimos

 

Μεγάλη χαρά όμως, πήραμε από την υποψηφιότητα των Γιώργου Λάνθιμου και Ευθύμη Φιλίππου για το πρωτότυπο σενάριο του Αστακού, καθώς και της Δάφνης Ματζιαράκη στην κατηγορία Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους με το 4.1 Miles.

 

 

Μετά την υποψηφιότητα του Κυνόδοντα για Όσκαρ Καλύτερης astakos tainiaΞενόγλωσσης Ταινίας το 2010, ο Γιώργος Λάνθιμος βρίσκεται πάλι στη λίστα με τις καλύτερες δημιουργίες της μεγάλης οθόνης.

 

Το «The lobster» του Γιώργου Λάνθιμου και Ευθύμη Φιλίππου, μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης όπου ο Μοναχός ερωτεύεται μια γυναίακ, κέρδισε  το Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών του 2015.

 

prosfiges

Η Δάφνη Ματζιαράκη, φοιτήτρια δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνιας όπου ζει, κατέγραψε με τον φακό της τον πραγματικό πόνο των ανθρώπων.

 

Το Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους «4.1 Miles» που διεκδικεί Όσκαρ στην κατηγορία του, αφηγείται τις συγκλονιστικές στιγμές των προσφύγων.

 

 

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, καπετάνιος των Λιμενικών Αρχών της Λέσβου παλεύει με την ψυχή του να σώσει τους πρόσφυγες matziaraki 4.1 milesπου δίνουν μάχες στο παγωμένο Αιγαίο, προσπαθώντας να καταλήξουν στη στεριά ζωντανοί.

 

«Προσπάθησα με κάθε τρόπο να το αποτυπώσω όσο πιο έντονα γίνεται ώστε να γεφυρώσω κάπως το κενό που υπάρχει μεταξύ αυτού που βλέπουμε στα ρεπορτάζ της ειδησεογραφικής κάλυψης και της πραγματικότητας», λέει η Ελληνίδα δημιουργός.

 

Η 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ θα γίνει φέτος στις 26 Φεβρουαρίου του 2017 στο Dolby Theatre στο Χόλιγουντ.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις