Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Τσίπρας: Δεν θα νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα!
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Τσίπρας: Δεν θα νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα!

Γενέθλια… έχει σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα καθώς συμπληρώνονται ακριβώς δύο χρόνια από την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνυόταν πρώτο κόμμα στις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου του 2015. Η ιστορία είναι γνωστή καθώς η Κουμουνδούρου συνεργάστηκε με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ προκειμένου να  αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Με την ευκαιρία αυτή, ο πρωθυπουργός […]

2562660

Γενέθλια… έχει σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα καθώς συμπληρώνονται ακριβώς δύο χρόνια από την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνυόταν πρώτο κόμμα στις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου του 2015. Η ιστορία είναι γνωστή καθώς η Κουμουνδούρου συνεργάστηκε με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ προκειμένου να  αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Με την ευκαιρία αυτή, ο πρωθυπουργός μίλησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσεις στις πιέσεις των δανειστών για τη λήψη νέων μέτρων.

«Ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα από όσα προβλέπει η συμφωνία»

«Δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα από όσα προβλέπει η συμφωνία και πολύ περισσότερο για την περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος. Το έχουμε δηλώσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Το αίτημα νομοθέτησης επιπλέον μέτρων και, μάλιστα, υπό αίρεση δεν είναι μόνο ξένο προς το ελληνικό Σύνταγμα. Είναι ξένο προς τους κανόνες της Δημοκρατίας, είναι ξένο προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο», διαμηνύει ο Αλέξης Τσίπρας.

 «Οι εκλογές και η κρίση του λαού δεν με φοβίζουν, αλλά τι νόημα έχουν τώρα οι εκλογές;» τονίζει ο πρωθυπουργός και υποστηρίζει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις ζητάει «από υποχρέωση, δεν είμαι σίγουρος ότι τις εννοεί. Στη σκέψη μας δεν είναι οι εκλογές αλλά η έξοδος από την κρίση. Δυο φορές ο ελληνικός λαός μας έδωσε εντολή να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα. Δεν πρόκειται να τον εγκαταλείψουμε στις διαθέσεις των προθύμων. Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και αφού η χώρα θα έχει βγει οριστικά από την κρίση».

Επίθεση σε Μητσοτάκη και ΝΔ

Σχολιάζοντας τα αρνητικά αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει ότι «πάντα πίσω ήμασταν στις δημοσκοπήσεις, αλλά τις εκλογές τις κερδίζαμε. Ούτε η ΝΔ βγάζει κάποια αυτοπεποίθηση στις δημοσκοπήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται. Δεν έχει κάνει ούτε μια ερώτηση στην “ώρα του πρωθυπουργού”, προτιμά την αντιπολίτευση μέσω Instagram».

Ο πρωθυπουργός εξαπολύει τα «πυρά» του προς της Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας της ότι δεν διαθέτει εναλλακτική πρόταση: «Ή έστω μια υπόσχεση ότι θα καταφέρει κάτι καλύτερο. Αυτό όμως που υπόσχεται είναι ότι θα τα δεχτεί όλα και ακόμη περισσότερα από όσα ζητούν οι πιο ακραίοι από τους δανειστές. Δηλαδή, σοκ και δέος για οικονομικά ασθενέστερους και συνταξιούχους».

«Η ΝΔ και ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορούν άλλο να κρύβονται. Επιρρίπτοντας την ευθύνη στην ελληνική κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις, ο κ. Μητσοτάκης προφανώς θεωρεί ότι έχει δίκιο το ΔΝΤ και ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι μας ζητάει. Εμείς έχουμε σαφή θέση πως δεν πρέπει. Και δεν θα το κάνουμε» λέει ο Αλέξης Τσίπρας διατυμπανίζοντας πως δεν θα υπάρξει μείωση του αφορολόγητου και νέα μέτρα για μετά το 2019.

 «Θα ήταν ανοησία ή προδοσία» τονίζει ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο Grexit και το ενδεχόμενο της αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Η σχέση της κυβέρνησης με τα ΜΜΕ

«Δεν είναι ακριβές ότι προέτρεψα τους πολίτες να μη διαβάζουν εφημερίδες», επισημαίνει ο πρωθυπουργός και κάνει λόγο για έντυπα και συγκροτήματα που «για πολλά χρόνια λειτουργούσαν ως κριτές και επικριτές των πάντων, ενώ αποτελούσαν βασικό σκέλος του περίφημου τριγώνου της διαπλοκής».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται, επίσης, σε κίτρινη δημοσιογραφία, εκβιασμούς, μαύρο πολιτικό χρήμα, σκάνδαλα ξεπλύματος και δάνεια με… αέρα: «Δεν με ενοχλεί η κριτική των εφημερίδων. Περισσότερο με ενοχλεί που πολλοί συνάδελφοί σας, στο όνομα μιας στενής συντεχνιακής προσέγγισης, δεν κατανοούν ότι άλλο η ελευθερία του Τύπου και άλλο η ασυδοσία της διαπλοκής».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις